A makói Nagyér-csatorna botrányos állapotú: bűzlik és néha árad is, az önkormányzat szerint a helyiek szemetelik tele.

Elviselhetetlen a bűz – Szemétlerakónak használják a városon átvezető patakot, tehetetlen a vízügy is

Hangulatos részlet a Nagyérből. Forrás: Google Maps

Régóta panaszkodnak a makóiak a Nagyérből áradó bűzre. Szeptemberben a katasztrófavédelem és a népegészségügy is megvizsgálta a helyszínt, de hiányosságot nem tártak fel – írja a Telex. A vízügy városon kívül, az önkormányzat városon belül takarítja a csatornát több-kevesebb sikerrel, mert folyton teleszemetelik, aztán meg mindenki szagolja, mivel közvetlenül a házak között folyik.

A Szegedtől 30 kilométerre fekvő 22 ezres város lakói többször is jelezték a problémát az önkormányzatnak, de hiába tisztítják a csapadékelvezető csatornát, pár napon belül mindig visszaáll az eredeti állapot.

A Nagyér 1200 méter hosszan folyik a városon belül, válogatás nélkül hajigálják bele a hulladékot, ami lassítja a vizet és többletmunkát ad a víz tisztán tartásáért felelős szerveknek. Ez bőséges csapadék esetén a lakosoknak is kárt okozhat. A csatorna befedése milliárdos tétel lenne, amire az önkormányzatnak nincsen pénze. A mederkotrások csak rontanak a helyzeten, mélyítik és szélesítik a csatornát.

A Nagyér és környékének gondozása a városon belül az önkormányzat feladata. Farkas Éva Erzsébet, a település fideszes polgármestere Gáspár Sándor, az egyik érintett városrész önkormányzati képviselőjének szavait idézve azt írta megkeresésünkre, hogy

„az emberek fejében kellene rendet rakni”, mert „a fóliától kezdve az autóalkatrészig” minden van a Nagyérben, „ami nagyon csúnya látvány”.

Évente 6–7 millió forintot költenek a csatornára, karbantartására legutóbb augusztus 25. és 31. között került sor. Azóta a katasztrófavédelem és a népegészségügy is kiment a helyszínre, a vízminőségben nem találtak kivetnivalót.

Forrás: Telex
Fotó: Google Maps

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok