A Kásler Miklós onkológus főigazgatósága alatt működő Magyarságkutató Intézet (MKI) 2022-ben 2 210,0 millió forintot égetett el.

Olyan jól áll a magyar gazdaság, hogy egy bukott miniszter hobbijára fizetünk ki évente több milliárdot az adónkból

Okos-fontos kutatásokkal kell lekötni a bukott miniszter szabadidejét. Kár, hogy mi fizetjük.  Forrás: Youtube

Ez közel 400 millió forinttal több, mint 2021-ben – írja az Mfor.

Az MKI 2022. évi költségvetésére eredetileg 1 021,8 millió forintot terveztek, de az az évközi módosítások miatt több, mint duplájára, 2 210,1 millióra duzzadt, a legnagyobb válság idején.

A Kásler intézet küldetése hivatalosan a magyarság eredetének, történelmének interdiszciplináris tudományos kutatása, feltárása, a magyar identitás, a nemzeti érzés, a hazaszeretet erősítése. A fideszes kifizetőhely 2019-es megalakulása óta tíz kutatóközpontot is létesített, köztük például az Eszmetörténeti, a Nyelvtervezési, vagy Archeogenetikai Kutatóközpontot – hogy csak a legérdekesebbeket említsük.

2022-ben hat tudományos programot hoztak tető alá

· Aba Sámuel király nemzetségfői, királyi és egyházi központjának Abasár, Bolt-tető lelőhelyen történő feltárása

· Árpád-házi királyok azonosítása, uralkodói dinasztiák vizsgálata, a székesfehérvári Osszárium kutatás

· A Hunyadi-ház genetikájának meghatározása, Mátyás király azonosítása

· Hun fejedelmi sírok kutatása Mongóliában

· A fóti Szent Márton romtemplom feltárása

· „Királyok és szentek. Az Árpádok kora” című kiállítás megrendezése.

Úgy kellett mindegyik az országnak, mint egy falat kenyér.

A Magyarságkutató 2021-ben Ephemeris Hungarologica címmel tudományos folyóiratot indított, ennek második évfolyamának részeként 2022-ben két számot is megjelentetett, melyben többek között olyan témákat taglaltak, mint „Dunától a Donig – Sallóvölgyi Békeffy László tartalékos huszár főhadnagy naplófeljegyzései”, vagy „Hamis gulyás – Új megközelítések a szocialista Magyarország gazdaság- és társadalomtörténetéhez.”

De 14 tudományos konferenciát is szerveztek tavaly, köztük „A III. magyar nyelvjárások napját”, „Az Aranybulla kibocsátásának 800. évfordulóján”, vagy „Az újjászülető Árpád kor” tematikájú rendezvényeket.

Személyi juttatásokra tavaly 845,9 millió forintot költöttek el az adónkból, továbbá 40,3 millió forintot szántak a megbízási és szerzői munkadíjakra, illetve a reprezentációs kiadásokra. Jelenleg 86 illető dolgozik az intézetben, az átlagbér tehát bruttó 780 ezer forint az MKI-nál.

Szinte pontosan egy évvel ezelőtt, 2022. november 7-én nevezték ki Kásler Miklós volt EMMI-minisztert a Magyarságkutató Intézet tiszteletbeli elnökévé. Mivel elégedetlen volt az intézet főigazgatójával, Horváth-Lugossy Gáborral, menesztette, s 2023 márciusától már ő tölti be ezt a tisztséget. A semmilyen történelmi végzettséggel nem rendelkező onkológus Kásler az intézetet a minisztersége alatt gründolta. Az intézet kritikusai szerint az ötödik Orbán-kormányból kirúgott egykori miniszter hobbitevékenységként űzött magyarságkutatásnak nemcsak a megítélése, és a teljesítménye mondható vegyesnek, de az sem világos, hogy mi is a cél vele.

Forrás: Mfor
Fotó: Facebook

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Rettenetesen sokban van ez a mindenféle kutatóintézet, cöff, tudásközpont, MCC akadémiák, Hungarikumok, sok hűhó semmiért. Arra jó, hogy kifizethessék a NER haveroknak, csókosoknak a milliárdokat. Kásler papa végzett már a királyi csontok legózásával? Csak mert az egészségüggyel azok miatt nem ért rá foglalkozni. Kásler egy szenilis, beteg, vén phasz, tőlem leginkább tiszteletlenbeli halott lehetne, de ez a Csák egyszerre kulturális meg innovációs miniszter is, hihetetlen csúcsteljesítmény, el sem tudom képzelni, ez a kettő hogy jön össze, mekkora tudás lehet abban az ostoba kinézetű, bajszos szar fejében. Ahol szélhámosok és bűnözők uralkodnak ott csak szélhámosokat és/vagy bűnözőket fognak kinevezni a saját péniszük meghosszabbításaként. Covidos tízezrek halála szárad a mocskos körmén és ahelyett, hogy elhúzna a büdös 3,14csába, még mindig állami pénzekért és beosztásokért púposkodik ez a szarkupac...
uploads.disquscdn.com/images/eb3a4c3d8559fab8a432ac837a5b1e46a397aa7c73ba499764f81ad71e83ca08.jpg?w=800&h=798
A tiz parancsolat korszaknak vége. Mostantól jön a parancs, értettem korszak.
uploads.disquscdn.com/images/64db8280b1272f99e9c4075f27efec34cdf426c9170964da037fa4cc8929c997.jpg?w=800&h
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
izéke
@Shikari: ahogy te is romániából trollkodsz
izéke
@Shikari: Tel-Aviv nagyon szép hely,kár,hogy soha nem láthatod élőben. Maradj te csak a gulyáslevesszagú konyhádban és onnan gyűlölködj,kis puliszkazabáló :))))))))
izéke
@Shikari: már megint kevered Budapestet Bukaresttel,nézd meg az utcanévtábládat kisfiú
Ezodabasz
@Shikari: ma, 06:30 Ma nem kapsz jutifalatot! Semennyire sem ismersz...bár lehet hogy Diósd neked külföld.
Ezodabasz
@Shikari: Neked elment az csepp eszed is, vagy sosem volt? Hogy jön ide Tel Aviv te barom??? Ugass még jó kutya!
ŰL! Pitizz a jutifalatért.))
Ezodabasz
@Shikari: Elakadt a lemezed csilletöcskölő bányarém!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.