Ma a közepesen és erősen felhős égbolt mellett számítani lehet néhány órás napsütésre is. Napközben szórványosan, nagyobb eséllyel a déli megyékben várható eső, zápor, főként a Dél-Dunántúlon néhol zivatar is lehet.

Durvul a helyzet: erősebb figyelmeztetést adtak ki, örönvíz zúdul ránk

Fotó: Met.hu

Estétől nyugat felől vastagszik a felhőzet, és késő este egyre nagyobb területen kezdődik tartós eső. Élénk, erős lökések kísérhetik a délire forduló szelet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 23 fok között valószínű. Késő estére 10 és 17 fok közé csökken a hőmérséklet.

Pénteken azonban nem sok jóra számíthatunk: újabb kiadós csapadék és front jön. 

Mindenütt beborul az ég, és egyre többfelé, reggel már szinte országszerte várható tartós eső. A déli szél éjfél után a Dunántúlon egyre inkább megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 16 fok között alakul.

Borult idő várható, majd a nap második felében nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet. Szinte országszerte számítani lehet tartós esőre, sokfelé jelentős mennyiség hullhat. Egy-egy beágyazódott zivatar sem kizárt. A nap második felében a csapadékzóna egyre keletebbre helyeződik, este, éjjel el is hagyja hazánkat. A déli, délnyugati szél átmenetileg nyugatira, északnyugatira fordul, megerősödik, a déli óráktól több helyen viharossá is fokozódik. A maximum-hőmérséklet nagyrészt 14 és 22 fok között valószínű, délen kissé melegebb, az északi határ mentén kissé hűvösebb is lehet.

Forrás: Met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.