Dobrev Klára lépett Iványi Gáborék ügyében, az EU igazságügyi biztosával egyeztetett.

Orbánnak fájhat a feje: az EU igazságügyi biztosa előtt Iványi Gáborék ügye

Fotó: Rtl.hu

Az elmúlt napokban rengetegen kerestetek meg, mert aggódtok az Oltalom Karitatív Egyesületért és kérdeztétek, mit lehet tenni. Ma Didier Reynders-szel, az Unió igazságügyi biztosával találkoztam. Hosszan beszélgettünk Magyarországról. Iványi Gáborék ügye kapcsán pedig felhívtam a biztos figyelmét, hogy az Orbán-kormány jogerős bírósági ítéleteket nem hajt végre. Hiába van döntés, Iványi Gábor egyháza továbbra sem kapja meg a nekik járó állami támogatást

-írta bejegyzésében Dobrev Klára.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Maccska: Mégis mi a dolga az unió "kormánya igazságügyi miniszterének"= igazságügyi biztos!!, ha nem az, hogy az unió tagjainak kormányai betartsák a legalapvetőbb jogi normákat- úgy is mint a nemzetközi-és hazai biróságok itéleteit, az adott ország Alkotmánybiróságának határozatait, hm...???Mert nem azért fordult DK az igazságügyi biztoshoz, mert orbán aljas és bosszúálló, hanem azért mert a magyar kormány nem hajtja végre a biróságok itéleteit, és semmibe veszi saját Alkotmánybiróságának határozatát.
kereső
@KisTehen: 12:02 Mindez nem fordulhatott volna elő, ha a magyar kormány és főleg Varga Judit volt igazságügyminiszter nem neligálta volna a birósági itéleteket, miközben azzal táncolt a saját hegedújén húzott nótára, hogy Magyarországon olyan jogállam van, hogy ihaj. Van- olyan és akkora, hogy a fal adja a másikat.
gina
@KisTehen: JUdás az a zsiros degenetált tolvaj OV veled együtt te szemét agyhalott prosztó
kereső
Aszongya a marha, hogy ez "csak reklámfogás"- na akkor tovább megyek a "reklám" értelmezésében.
Ha a magyar parlament tisztességesen -éés valódi klötelezettségeit teljesiteni volna képes, akkor bizalmatlansági inditványt nyújtott volna be/nyújtana be a kormány ellen- törvénytelen működés jogcimén. Mert a kormány nem hajlandó végrehajtani nem csak a birósági itéleteket, hanem sa parlament által meghozott törvényeket sem.
Ha, mondom- ha, nem az lenne ebben a parlamentben, amiről volt szives tájékoztatni bennünket Harrach Péter "tegyünk úgy, mintha dolgoznánk is", akkor ezen kijelentés után kezdeményezni kellett volna a parlament feloszlatását, hogy az isetnadta olyan képviselőket választhasson, akik dolgozának is- nem csak melegedni/hűsölni járnának be az Ország házába,qib@xottul jó pénzért, hanem dolgozni is -és képviselni a népet, a jogállamot.
Itt tartunk 33 évvel azután, hogy "rendszert" váltottunk, és tisztességes jogállamra áhitoztunk. Ehhhhhhhhhhhhh...
Szevasztok
@KisTehen: Valami ütős szeren van ez a 'vaGina'.
kereső
Fejlemény az ügyben: A NAV felfüggesztette a végrehajtást az Oltalom ellen!!!, és igy az egyesület megkapta az adózók által felajánlott 1%-os adományt. Ugyanakkor a belügy vizsgálatokat kezdeményez az oltalom intézményeinél- iskolákban, óvodákban...Csak egyet nem értek, ha az állam nem teljesiti a törvényben foglalt kötelezettségeit- azaz az Oltalom egyesület nem kapja meg azokat a fenntartáshoz szükséges anyagi forrásokat, amelyeket az államtól átvállalt feladatok teljesitéséhez kellenek, akkor mit is vizsgál a belügy azon, hogy hogyan teljesülnek az átvállalt feladatok. Ez már nem is 22-es csapdája, ez a fából vaskarika esete.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.