Miközben a magyar delegáció Brüsszelben tárgyal a hazánknak járó, de visszatartott uniós források felszabadításáról, Orbán Viktor egy rendelettervezetben már az eurómilliárdok elköltését tervezi – írja az Economx.hu.

Annyira bízik az uniós pénzekben Orbán, hogy már eurómilliárdok szétosztását tervezi

A kormány oldalára feltöltött dokumentum szerint társadalmi egyeztetésre bocsájtják a Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Terve (HET) végrehajtásának alapvető szabályairól és felelős intézményeiről szóló rendeletet.

Ennek az a lényege, hogy a kormányzat módosítaná Helyreállítási és Ellenállóképességi Terv (RRP) végrehajtásához kapcsolódó alapvető szabályokat, és új, felelős intézményeket hozna létre, új hatáskörökkel.

Eddig nemzeti hatóság koordinálta a HET tervezését és megvalósítását, ám most már a hatóságnak a HET végrehajtása során gondoskodnia kell „a pénzügyi eszköz vonatkozásában a finanszírozási megállapodás megkötéséről a Pénzügyi Eszközt Végrehajtó Szervvel” is.

A most létrehozandó Pénzügyi Eszközt Végrehajtó Szervet bízná meg Orbán Viktor azzal, hogy ha valamely HET intézkedés, vagy annak egy része pénzügyi eszköz formájában valósul meg, akkor a finanszírozási megállapodást végrehajtsák az érintettek.

A helyreállítási alapot felhasználó állami hatóság szerepének megerősítése érdekében a Pénzügyi Eszközt Végrehajtó Szerv feladatait az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság látja el.

Forrás: Economx.hu

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Èhes a család,haverok, a szaros szájú csicskái,trolljai... Mindenki a moslékra vár...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rakitics41
Az időnkénti osztogatás, pénz szórás Orbán alap tulajdonsága, mert vannak időszakok amikor rá tör ez a betegség és ész nélkül szórja a pénzt, olyanokra amire semmi szüksége nincs, csak a népszerűségének növelése a célja!Szerintem ennek a pénzosztásnak semmi köze nincs az eus pénzek érkezéséhez, mert ezeket a pénzeket a kormány már majdnem egy éve várja, és olyan nagy marhák hogy volt időszak amikor még az pénz érkezésének időpontját is beharangozták!Azt hogy mennyire bízik az eus pénzek érkezésében jól mútitja az is hogy a kínai nagy bankokkal is folytat tárgyalásokat, gondolom nem a Liu testvérek sorsát vitatják meg.
bence
Én meg csak drukkolni tudok ezerrel , hogy végleg felébredjen és kijózanodjon az EU és egy fillért se adjanak orbánnak és kormányának !
Juhász István
Gondolatban ... már elköltötte a pénzt. Valahogy igy : egy nekem, egy Tiborcnak, egy az apámnak, egy Garancsinak, egy a Lölőnek, pardon, neki KETTŐ... stb.
vacsi
Én is gyakran tervezgetem, hogy mi mindent vennék, ha megnyerném a lottó ötöst. De ez nem azt jelenti, hogy bízom benne, hisz nem is lottózom...
Aki Én
@Philip Marlowe: Te valami olyan elkeserítően hülye vagy, hogy arra nincsenek szavak.
Aki Én
@vacsi: ,,gyakran tervezgetem, hogy mi mindent vennék, ha megnyerném a lottó ötöst"

,, nem is lottózom"

Azért most sokmindent megértettem veled kapcsolatban...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.