A magyar kormány közelmúltban ismerte el, hogy öt magyar állampolgárságú vagy magyar származású személyt tart fogva a Hamász nevű szervezet – írta meg az atv.hu.

Szijjártó szerint 5 magyar túsza van a Hamásznak

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a meghallgatásán az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén az Országház Tisza Kálmán-termében 2023. október 31-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Az eredeti híradásokban négy túszt említettek, de később kiderült, hogy ötről van szó.

Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere, az ügy kapcsán nyilatkozva elmondta, hogy nincs tudomásuk magyar állampolgárságú halálos áldozatról a Gázai övezetben.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy csak akkor értesülnek, ha vagy az izraeli hatóságok, az érintett családok vagy valamelyik hozzátartozó értesíti őket. Emellett számos olyan eset is előfordult, amikor az áldozat családja már nem él, és így senki sem értesítette a külügyminisztériumot az eseményről. 

Szijjártó Péter említést tett egy harmadik országról is, amely közvetítőként működik a térségben. Ők már mind az öt magyar túszt ismerik, és elkötelezték magukat amellett, hogy segítenek a szabadon engedésükben.

Az izraeli hatóságokkal és az érintett családokkal is folyamatos kapcsolatban állnak, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a magyar állampolgárok minél előbb biztonságban lehessenek.

Forrás: atv.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Hogy vigyorog hozzá ez a f@sz... Bárcsak ő lenne ott!...
Néro2
Nektek meg fityma megvezetőknek meg kétmillió tehát jók vagytok . Naugye !
kereső
@Shikari: Meg több mint 700 ezren a halódó, romlott "nyugaton" 2010 óta.
Mire vered a melled, te geci fidkány?? Nem vagy te magyar, csak egy hitvány emberutánzat.
kereső
Ehhez a hirhez választhattak volna egy másik képet, nem egy ilyen "vigyorgósat". Vagy annak örül ez a lavrov barát, hogy sikerült a nagy terv?, amit putyin bizalmasan közölt pekingben orbánnal, azért fészkelődött olyan idegesen? Mert itt a nagy csapdátok druzsba pjotr- nem tehetitek meg netanhaju barátotok miatt, hogy az oroszok és ezzel együtt a hamasz mellé álljatok- mert most aztán bármelyik ujjatokat is harapjátok- mindegyik "fáj". De, azért az még ráfért a pofátokra, hogy ne mondja ki a játszóházatok: " a hamasz terrorista szervezet"- mert akkor mit szól putyin gazdátok, aki a legmagasabb rangú küldöttségét fogadta a kreml-ben a hamasznak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.