Most már ötnapos tűzszünetet és üzemanyagot kérnek a túszokért cserébe. 

Izrael folytatja az előrenyomulást, a Hamász egyre lejjebb adja a követeléseitJaafar ASHTIYEH / AFP

Az izraeli hadsereg (IDF) közölte, hogy az éjszaka folyamán folytatódtak a szárazföldi hadműveletek a Gázai övezet északi részén – írja a 24.hu. Azt is közzétették, hogy a csapatok több tucat Hamász harcost likvidáltak és hogy az elmúlt egy nap során mintegy 600 Hamász-célpontra mértek csapást a Gázában, köztük fegyverraktárakra, bunkerekre és állomáshelyekre. A terroristák közben épületekbe barikádozták magukat, és onnan támadták az izraeli csapatokat.

A 444.hu értesülései szerint az izraeli csapatok tankokkal nyomultak be az területre, légicsapásokat a gázavárosi Shifa és Al-Quds kórházak közelében lévő területekre mértek. 

Eközben olyan videók jelentek meg az X-en, amelyeken izraeli katonák láthatók, amint az izraeli lobogót teszik fel gázai épületekre.

A felvételek hitelességét viszont a Reuters egyelőre nem tudta megállapítani.

Vasárnap folyamán is telefon- és internetkimaradások voltak az övezet északi részén, amelyek gondokat okoztak a kórházakban is. Izrael azzal vádolja a Hamászt, hogy ezekben parancsnoki központokat és más katonai infrastruktúrát helyeztek el.

Mindeközben az Unicef ​​arról számolt be, hogy milyen katasztrofális a gyerekek helyzete Gázában, a szülőknek ugyanis nem marad más választásuk, mint sós vizet adni nekik.

Toby Fricker, a testület szóvivője a BBC-nek elmondta, hogy Gázában már azelőtt is súlyos hiányosságok voltak, hogy „más szintre emelték a konfliktust”.

Arra a kérdésre, hogy milyen segélyszállítmányok léphettek be Gázába, Fricker azt mondta: „Voltak készletek, de rendkívül minimális.” Fricker szerint azonnali humanitárius tűzszünetre van szükség, és a Gázába irányuló segélyszállítmányok tartós növelésére szólított fel.

Forrás: 444.hu, 24.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Terrorosristakkal es azok tamogatoikkal nem targyalunk. A hamasz vezetoi birosagra ele fognak allni (ha megelik), de putyin es az irani vezetok se lesznek kivetel.
simmering73
Az utolsó terroristát is ki kell irtani.
balos
@durbincs: nedveske!magácska meg áruba bocsájtotta a leharcolt családját az araboknak hogy tudja tartani a nemzethy szintet!
balos
@simmering73: Természetesen az álnok csútit is lehet sorra venni a kitartottjaival együtt!Még az sem baj,ha elcserélik vodkára a muszkákkal!Bartellben úgyis jól teljesítenek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.