Három év börtönbüntetésre ítélte – nem jogerősen – a Debreceni Törvényszék katonai tanácsa azt a volt katonát, aki parancsnokként hosszabb időn keresztül próbálta rávenni alárendeltjeit a szexuális együttlétre.

Szexre akarta kényszeríteni a katonai parancsnok az alárendeltjeit – Ez lett a büntetése

Illusztráció: MTI/Kovács Tamás

Dobó Dénes közleménye szerint a katonai tanács a vádlottat kétrendbeli szexuális kényszerítés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek. A vádlott legkorábban a kiszabott szabadságvesztés büntetés kétharmad részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélet nem jogerős, ellene a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség, valamint a vádlott és védője is fellebbezést jelentett be.

Az ítélet szerint a férfi 2019 januárjától – a későbbiekben elöljáróként – ismétlődően, szexuális együttlétre próbálta rávenni az egyik sértettet, amit a nő minden alkalommal elhárított. Az elutasítást követően a század parancsnoka kritizálni kezdte a sértett munkavégzését, és közölte, hogy ezt addig folytatja, amíg a nő nem enged neki.

Miután a sértett mindezek ellenére sem volt hajlandó a vádlottal szexuális kapcsolatot létesíteni, a férfi több alkalommal, különféle, az állományviszonyát is érintő fenyegetésekkel próbálta elérni, hogy a nő tegyen eleget a felszólításnak.

A katona 2021 májusában egy gyakorlat során – majd később többször is – egy másik alárendeltjét is szexuális kapcsolatra próbálta rávenni, és miután a sértett ezt visszautasította, a százados kritizálta a munkáját és azzal fenyegette, hogy el fogja távolítani a honvédségtől.

A katona szolgálati jogviszonya a büntetőeljárás elrendelését követően megszűnt. A vádlott az utolsó szó jogán bocsánatot kért mindenkitől, akit megbánhatott, beleértve a saját családját is – írta a törvényszék szóvivője.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
bocsánatot kért? mint tudjuk az szart sem ér. minimum öt év szigorított.

Enyhítőkörülmény, hogy nőket zaklatott, és nem fartúró volt
percsi
Hmm, a háborúban ebből lenne egy igazi harcos, a nők és lánygyermekek meghágásán járna az esze, nem az ellenség kiiktatásán. Katonának nem való!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.