Eleinte jellemzően borult lesz az ég, és délutánig sokfelé várható eső, jégeső, zápor, helyenként zivatar is. Több helyen nagyobb mennyiség hullhat!

Jégeső és viharos szél tombolhat ma – Kiadták az országos figyelmeztetést

Fotó: Met.hu

A felhőzet csak a délutáni órákban kezd el szakadozni, csökkenni. Sokfelé erős, viharos lesz a délies szél, délutántól már veszít erejéből a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet tág határok, 11 és 22 fok között valószínű. Az északnyugati tájakon már a reggeli órákban beállhat a csúcsérték. Késő estére 7 és 14 fok közé csökken a hőmérséklet.

Az éjszaka első felében az északnyugati tájak fölött sok lesz a felhő, másutt jellemzően derült lesz az ég, majd hajnalra délnyugat felől fokozatosan megnövekszik a fátyolfelhőzet, amely helyenként meg is vastagszik. Emellett pedig akár nagyobb területen is képződhet köd és rétegfelhőzet az éjszaka során. Késő estére északon lecsengenek a záporok, hajnalban délnyugaton lehet újra záporeső. A szél mindenütt mérséklődik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8 fok között alakul.

A köd és rétegfelhőzet néhol csak lassan oszlik fel. Ezt leszámítva az ország döntő részén napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. Néhol valószínű kisebb eső, zápor. A déli, délkeleti szél sokfelé megélénkül, estétől az Észak-Dunántúlon megerősödik, Sopronnál viharossá fokozódik. Délutánra többnyire 14, 19 fok közé emelkedik a hőmérséklet, északkeleten azonban 12, 13 fokot is mérhetnek.

Forrás: Met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.