A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint októberben a háború és az elhibázott, káros szankciók okozta nehéz gazdasági helyzet ellenére is csupán 226 233 álláskereső szerepelt a nyilvántartásban – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) az MTI-vel.

Történelmi mélypont – A minisztérium végre bevallotta a munkavállalókkal kapcsolatban

Czomba Sándor, a GFM foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára megállapította:

ez az elmúlt három évtized második legjobb adata, tavaly októberhez képest közel 10 ezerrel csökkent a munkát keresők száma, emellett az előző hónaphoz képest is további mérséklődés figyelhető meg.

Mialatt a Gyurcsány-korszakban százezrek éltek segélyen és voltak munkanélküliek, addig a nemzeti kormány elérte a teljes foglalkoztatottságot, így ma már több mint 4,7 millióan dolgoznak.

Kiemelték, hogy 2010 óta már mintegy 400 ezerrel csökkent, fél éve pedig folyamatosan 230 ezer alatt van a regisztrált álláskeresők száma Magyarországon. Ezzel párhuzamosan 2010 óta a gazdaságnövelő és munkahelyteremtő intézkedéseknek köszönhetően harmadára csökkent a munkanélküliség Magyarországon.

A minisztérium szerint 2023 az inflációcsökkentés 2024 pedig a növekedés helyreállításának éve. A kormány inflációellenes lépései sikeresek, így már az év vége előtt egy számjegyűre csökkenhet a szankciós infláció.

Ezzel párhuzamosan pedig egyre inkább a gazdasági növekedés helyreállítása kerül fókuszba, a gazdasági növekedéssel együtt pedig újra emelkedhetnek a bérek. A gazdasági növekedést szolgálja a Széchenyi Kártya Program meghosszabbítása is, amely rendkívül kedvező hiteleket biztosít a kkv-k számára

– írta a minisztérium.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Namely
Bevallotta :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Ez aztán a szép, kattintásvadász címadás.

A kifejezés, amit a firkásznak alkalmaznia kellett volna, a "nyilvánosságra hozta".
csak úgy....
az a fránya tupírozható statisztika ... :)
kereső
Orbán betartja az igéretét: megvalósul az egy millió új munkhely:egy része határainkon től teljesül- a kivándorolt 700 ezres létszám által, a másik része meg mostanság-ázsiai vendégmunkavállalók részére, támogatva a magyar adófizetők pénzéből.
A a cikkben közölt adat ellenőrizhetetlen, mivel a NAV nyolc éve nem tesz közzé olyan statisztikai adatot, amely alapján megközelitőleg tudni lehetne, hányan adtak be szja bevallást munkavállalóként, vállalkozóként, és egyéb jogcimeken.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.