A Fővárosi Törvényszék friss, elsőfokú ítélete szerint a Mediaworks / KESMA megsértette Lengyel Róbert jó hírnévhez fűződő jogát – írja a Média1.

Fizetésére kötelezte a bíróság a fideszes médiaholdingot, mert lejáratták az ellenzéki polgármestert

A fideszes médiaholdinghoz tartozó Magyar Nemzet című napilapban tavaly július 27-én valótlanul azt állították, hogy a siófoki polgármester biztonsági cégének emberei turistákat zaklattak a város egyik legforgalmasabb utcájában.

Így jár az, aki nagypénzű, befolyásos és korábban a Petőfi sétányból komoly falatokat kiharapó üzletember(ek) lábujjára mer lépni, akár siófoki polgármesterként is. Akkor bizony jöhet a modernkor »Isten ostora«, azaz a politikai célzatú lejáratósdi, mondjuk ilyen formában

– írta Lengyel Róbert polgármester a Media1 által megtalált Facebook-bejegyzésében, amelyben beszámolt a személyiségi jogi perének legújabb fejleményeiről.

Az ellenzéki polgármester a Magyar Nemzet ellen tavaly elindított helyreigazítási perét már másodfokon is megnyerte a Fővárosi Ítélőtáblán.

A jogerős ítélet szerint hazugság volt, hogy a siófoki városvezetőnek biztonsági cége van. November 2-án, múlt héten csütörtökön pedig a Fővárosi Törvényszék úgy döntött, hogy a kormánypárti lapban közölt valótlanságokkal jelentős sérelmet okoztak Lengyel Róbernek.

Ezért a Fővárosi Törvényszék első fokon 600 ezer forint sérelemdíjat ítélt meg a siófoki polgármester számára, valamint kötelezte a Magyar Nemzet kiadóját, a KESMA-hoz tartozó Mediaworks Hungary Zrt.-t, hogy egy levélben is fejezze ki sajnálkozását a felperes ellen elkövetett jogsértés miatt.

Forrás: Media1

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.