A Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója megbízatásának megszüntetéséről beszéltek képviselők az Országgyűlés hétfői ülésén, napirend előtt.

A Fidesz-KDNP nem engedheti meg, hogy a Mi Hazánk elvegye tőlük a homofób szavazókat – Ungár szerint szégyenteljes és kártékony, amit Csák János tett
Ungár Péter, az LMP frakcióvezetője felszólal napirend előtt az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2023. július 3-án. MTI/Illyés Tibor

Ungár Péter kifejtette: Csák János kulturális és innovációs miniszter felmentette L. Simon Lászlót, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatóját, mert egy képviselőnek nem tetszett, amit ott látott. Dúró Dórának nem tetszett egy kiállítás, ezért "közéleti hisztériát" vert ki, aminek a vége az lett, hogy lemondatták a főigazgatót – közölte.

Úgy vélte, azért történt mindez, mert a kormánypártok nem engedhetik meg maguknak, hogy a Mi Hazánk elvegye tőlük a homofób szavazókat. Semmi olyan nem történt, ami problémát okozott, csak úgy tesznek, mintha egy kiállítás lenne a legnagyobb probléma – jelentette ki. Hozzátette: azt akarták megmutatni, hogy vannak olyan emberek, akiknek az ábrázolása probléma, pedig ez nem így van. Szégyenteljes és kártékony, amit Csák János tett – vélekedett.

Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára úgy válaszolt, hogy a gyermekek védelme a legfontosabb, ezért mindent meg is tesznek, a törvényeket pedig minden magyar állampolgárnak be kell tartania.

Nem homofóbiáról, hanem gyermekvédelemről, a gyermekvédelmi törvény betartásáról szól ez az ügy

- emelte ki.

Közölte:

a törvényeket a Magyar Nemzeti Múzeum vezetősége nem tudta maradéktalanul betartani, ezért született az a döntés, hogy felmondták a főigazgató megbízatását.

Dúró Dóra azt mondta: felszólalásában eredetileg csak köszönetet akart mondani Csák Jánosnak a döntéséért, de reagálnia kell Ungár Péter felszólalására. Önmagában nem az volt a probléma, hogy "valaki homoszexuális embereket fényképez", de az, hogy ezt egy olyan intézményben állítják ki és teszik normává, amely mögött a magyar állam áll, felháborító és a törvénnyel ellentétes – vélekedett.

Közölte: "a kiállításon történelemhamisítás zajlik", ugyanis megnevezik a 2022-es év legnagyobb problémáit, és ezek között említik "az LMBTQ-kisebbséggel szembeni" erőszakot. Ez propaganda, értékválasztás és az, hogy egy a magyar állam által fenntartott múzeumban mutatnak be ilyen kiállítást mindenféle korlátozás nélkül, szembe megy a gyermekvédelmi törvénnyel – hangsúlyozta.

Kiemelte:

esküjéből következő kötelességének érezte, hogy fellépjen az ügyben.

Vitályos Eszter válaszában megerősítette az általa korábban elmondottakat, miszerint a gyermekek védelme a legfontosabb, és a törvények betartása mindenkinek kötelező.

Senki sem beszélt homofóbiáról, a gyermekvédelmi törvény betartásáról van szó

- közölte.

Forrás: MTI

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Horizont: ez a bizonyos @Őrnagy: buzibárokba jár,@Philip Marlowe: al kézenfogva! :)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
NKF
Nehogy már a buziknak szurkoljak! A barackmagos megy a levesbe! Már ideje!
csak úgy....
@Horizont: ez a bizonyos @Őrnagy: buzibárokba jár,@Philip Marlowe: al kézenfogva! :)
izéke
Ez a retkes náciribanc esküje csak erre vonatkozik??? Az egeszségügy,az oktatás,az egyszerű emberek életének jobbátétele ennyiben merült ki? Szánalmas undorító utolsó talpnyalója orbánnak.
csak úgy....
@Őrnagy: már át is operáltatta magát a kedvedért ez a "tiszteletre méltö idös hölgy" ,már mint
@Philip Marlowe: ? :) - fülöpke úgy nö mint te örnagy...
izéke
@Őrnagy: töröld meg a szádat,rászáradt az orbán dns-e
csak úgy....
@Őrnagy: engem bíz buzik nem szarhatnak le ,dúróval daráltatom le öket! :)
Nanya
Láttam nemrégiben egy magyar pornófilmet és nem hagy nyugodni a gondolat,hogy ki volt az egyik nő szereplő,de meglepően hasonlított a dórára.

Mert van ám az úgy,hogy ,a pap vizet prédikál és bort iszik.
Nanya
@Pegero: jól van na !

akkor le vagy szarva !
csak úgy....
@Pegero: = fideszék leg idiótább idiótája! - szegény fidesz, meg vannak áldva egy csomó tuskó prolival ! :)
@Pegero: ugye te cigány is?
namihami
Az lesz a vége nagyeszű kormányunk ezen baklövésének, hogy a World Press Szövetség egyszerűen kizár minket abból a kultúrkörből, amiből a fotókiállítása anyagát válogatja és nem hoz ide semmilyen eseményt! A hazai fotóstársadalom tagjaival egyetemben! A magyar fotósok és szövetségük pedig mehet a Kúrónórához és a NERtársi szövetséges Fideszhez! Majd Moszkvában vagy valamelyik hasonlóan 16. századi szellemi toprongyban leledző társországában rendezhetnek náci szempontokon alapuló kiállításokat!
(lásd Hitler és a modern művészet)
telegdilaci
@Horizont:Nem arról szól a gyermek védelem hogy nem engedjük az LMBTQ-ról szóló könyveket,vagy kiállításokat,aki akarja mindent elérhet az interneten,a gyermek védelemnek arról kellene szólni hogy az Oktatásban megkapják a Tisztességes Oktatáshoz való jogot,és segíteni a Rászoruló családokat hogy megfelelő életkörülményeket tudjanak,biztosítani a gyermekeiknek,olcsóbbak legyenek az iskolai Taneszközök,vagy hogy egy család megengedhetné magának hogy egy évben egyszer elmehetnének nyaralni,ezek közül most semmi nincs számukra biztosítva!
Nanya
@Pegero: Akkor te nagyon szarban vagy !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.