Hévíz belvárosa évek óta építési terület, ami a helyiek szerint a Fideszhez közel álló kivitelező cég számára kedvező, ugyanakkor az egykori buszpályaudvar helyén kialakuló teret 2021 óta képtelenek befejezni – írta meg a Népszava.hu.

Hamis ígéretek és késleltetett beruházás Hévízen – a Fidesz közeli kivitelezőnek mondjuk kényelmes

Fotó: Pixabay.com

A városvezetés által korábban nagy várakozással beharangozott projekt, mely egy turisztikai központot ígért a fürdőváros központjában, most inkább a felháborodás és csalódás forrása lett a helyiek számára.

A helyi kereskedők, vendéglátósok és lakásbérlők hosszú ideje élnek azzal a reménnyel, hogy a buszpályaudvar helyén egy modern tér, szökőkút, sétány és egyéb kényelmi szolgáltatások lesznek. Azonban az építkezés során a munkagépek, zaj és félkész építési terület helyettesítette a várt fejlesztéseket.

Az idei évben az építőcéget kirúgták, a pénz pedig állítólag hiányzik a befejezéshez, a polgármester pedig nem győz ígérgetni.

A városvezetés az uniós támogatással indult Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében 1,188 milliárd forintot nyert a projekt megvalósítására, ami azonban nem hozta meg a várt eredményt.

A tervezett átadási határidőket nem sikerült betartani, és a helyiek egyre inkább elégedetlenek a városvezetés által támogatott kivitelező cég teljesítményével.

A keszthelyi Fitotron-System Kft., amely a közbeszerzési pályázaton nyertes volt, számos más projektben is részt vett a térségben. A cég vezetői, Borsos Barna László és Borsos Pál Balázs, kifejezetten jó kapcsolatokat ápolnak a Fidesszel, és a városi projekteknél rendszeresen szerzik meg a nyertes pályázatokat.

A helyiek szerint a városvezetés hosszú ideje nem teremt versenyhelyzetet, így nincs rákényszerítve a kivitelező céget a határidők betartására.

A Népszava.hu szerint a helyi lakosság elégedetlensége egyre nő, és az eset kihatással lehet a városvezetők politikai sorsára is. A következő évben esedékes választások előtt a polgármesternek számolnia kell azzal, hogy az elhúzódó és csődbe mentnek látszó projekt súlyosan érintheti a városházi székéért folytatott küzdelmét. A városvezetés a kötbér követelésével fenyeget, de a lakosság és a helyi vállalkozók már nem hisznek az ígéretekben, és kétségeiket hangosan kifejezik. 

Forrás: Népszava.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Le kell csapolni a tavat és stadiont a helyére!...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok