A Fidesz nem igazán vette figyelembe a javaslatot, hogy december 24-e legyen munkaszüneti nap.

Családbarát kormány? Mégis marad a nyitva tartás Szentestén MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

Ahogy azt mi is megírtuk, ismét javaslatot kapott a kormány, miszerint tegyék munkaszüneti nappá december 24-ét. Ezt azzal indokolták, hogy a kereskedelemben dolgozóknak nincs hosszú hétvégéjük és még ilyenkor sem lehetnek a családjukkal – ráadásul ezek a napok általában veszteségesek. 

Ennek ellenére most kiderült: a fideszes többségű Vállalkozásfejlesztési bizottság nem vette tárgysorozatba a törvényjavaslatot.

A 24.hu értesülései szerint a Jobbik elmondta: a Fidesz ötödször megy szembe a közakarattal, hiszen a magyarok 83%-a mellett már az élelmiszerláncok is támogatnák, hogy szenteste legyen munkaszüneti nap.

Az ellenzéki párt szerint már az élelmiszerláncok is családbarátabbak a valóságban, mint a magát ezzel a jelzővel illető Fidesz-kormány.

Emlékeztetett rá, hogy a kormánypárti többség javaslata elutasítását mindig nemzetgazdasági szempontból, azzal magyarázta, hogy ez az államháztartásnak bevételkiesést jelentene, ami azonban nem igaz, hiszen a Lidl már be is jelentette, hogy 24-én nem nyit ki, az energiaválság közepette az is kérdéses, megéri-e nyitva tartani aznap.

Balassa szerint azonban ez egy értékválasztás, egy magát kereszténynek valló ország kormányának tekintettel kellene lennie a családok igényére, hogy december 24-től 26-ig együtt tudjanak lenni.

Forrás: 24.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
Szarnak ezek a családra. Az a lényeg, hogy a sok lerészegedett csicska január 1-jén fizetett ünnepen macskajajkodhasson!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Nessy: a csodaszarvas mindenkinek megjár...,van akinek az adómentes pálinkától , van akinek a bebaxxott ,buta magyaroktól...,-még jó,hogy nincs kultuszminisztérium,az is csak pénzbe kerülne ..,. s ott a pintér.
Nessy
@csak úgy...: De van kulturális minisztérium élén Csák miniszterrel! Éppen a Mi Hazánk kültagja!
namihami
Akkor 23.-án kb 23 órakor leáll az ország? Lásd még melegüzemek, közlekedési cégek, távfűtés, víz-gáz-villanyszolgáltatók és társaik!
Persze, majd elfeledtem, hogy azoknak nincs családjuk! Alkalmazásuk feltétele minimum a szingli életmód!
namihami
Hopp, és ami tökéletesen elhanyagólható: gyógyulni csak 27-én 8.00-tól! Addig az Úr borítsa fölénk féltőn a kezét!
csak úgy....
@Nessy: önnek a pintér már smafu? - csak görgessen bátran a lap aljára oszt ott minden turpisság kiderül!
hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g_oktat%C3%A1s%C3%BCgyi_minisztereinek_list%C3%A1ja

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.