Az egynapos autópálya-matrica – igazi fideszes megoldással – alig valamivel lett olcsóbb a tíznaposnál.

Még Ausztriában is sokkal olcsóbban adják az egynapos matricát, mint Orbánék

Ennyivel azért nem állunk jobban, mint "Orbán laboratóriuma". Forrás: Pixabay

A márciustól elérhető új matricát így szinte senki nem fogja megvenni. Ausztriában az egynapos matrica ára 8,6 euró, átszámítva nagyjából 3500 forint lesz – írja az ATV.

Magyarországon jövő március elsejétől az egy napig érvényes autópálya matrica ára 5150 forint lesz, így szinte biztos, hogy nem lesz sikere. Legtöbben az osztrák egynaposhoz hasonló árat tartanának reálisnak, miközben ott jóval bővebb a gyorsforgalmi úthálózat.

Ausztriában is jövőre vezetik be az egy napig érvényes matricákat. Ezek díja, lesz, ami négyszáz forintos árfolyamon nem egészen 3500 forintot jelent. Az egyik, több mint harmincezres követőtáborral rendelkező autós közösségi oldal alapítója azt mondta, hogy az autósok teljesen értetlenül állnak a napi díj mértékét látva.

"Az autós társadalom is felhördült ezen, ugyanis az egy napra megállapított ilyen mértékű díj abszolút magas, abszolút eltúlzott" – fogalmazott Papp Zoltán, az Útinform Baranya Facebook-csoport alapítója.

Lázár János miniszter jelentette be az éves meghallgatásán, hogy március elsejétől lehet 5150 forintos áron ezeket a matricákat megvásárolni, de arról nem nyilatkozott, hogy vajon miért adják ilyen drágán.

Forrás: ATV
Fotó: Pixabay

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Megmondták, hogy megelőzzük Ausztriát?
Meg.
Hát akkor...?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@Maccska: 14.23: Mert ha pl csak egynapos dolgom lenne (a minap volt), akkor miért vegyek 10 napost! Hogy Lölőnek ajándékozhassak?
Persze, majd az egynapossal is, részarányában, ezt fogom tenni! De ez már Orbáni reflex!
Hatvanpusztának csak a fenntartása is drága lesz és még kész sincs!
csak úgy....
@Maccska: rád sem sok minden ragadt a mai oktatáson!
csak úgy....
@Philip Marlowe: az eszmefuttatásod nagyon buta emberre vall, - aki mindenbe beletörödik,mindent elfogad,akár éhezik is, csak 0rbán legyen a góré! :)
Sakk Matt
@Philip Marlowe: "Az új autópálya matricával kapcsolatban a minisztérium írásban arról tájékoztatott, hogy egy uniós jogszabály kötelezi a tagállamokat az egynapos matricák bevezetésére. Ezt Lázár János miniszter közölte az éves meghallgatásán, ahol azt is bejelentette, hogy március elsejétől lehet 5150 forintos áron ezeket a matricákat megvásárolni, de arról nem nyilatkozott, hogy miért ilyen magas az ára."

Vagyis az egy napos matrica kerül 5.150 forintba!
Ausztriában ezért kb 3.500 forintot - 8,6 eurót kell fizetni.
Dr. Proktor
@Sakk Matt: Ausztriában nem üres a kassza...
Amúgy a Parragh mondhatta volna egyszerübben is, de azt az agymosottak megértették volna: A következő tíz évünket elb&sztuk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.