Öt kerületben is többmilliósak az átlagos négyzetméterárak.

Már 3 milliót is kérnek az új budapesti lakások négyzetméteréért, miközben lakások ezreit meg sem hirdetik

Illusztráció: Pixabay.com

Az új építésű lakások piacán az áremelkedés üteme a harmadik negyedévben szinte megállt, és éves viszonylatban is bőven tíz százalék alá esett – közölte az Otthon Centrum (OC) saját felmérése eredményeit az MTI-vel. Hozzátették, a fajlagos árak között azonban nagy az eltérés:

Budapesten már egymilliótól hárommillió forintig terjed a négyzetméterár -

A Budapesten kínált lakások átlagos négyzetméterára 1,608 millió forint volt, és hosszú idő után először esett 10 százalék alá az éves áremelkedés mértéke: 7 százalékkal kell többet fizetni egy újonnan épült ingatlanért, mint egy évvel korábban.

Továbbra is az V. kerület a legdrágább, 3,081 millió forintos átlagos négyzetméterárral, majd a II. kerület (2,91 millió) és a XII. kerület (2,8 millió) következik. Még két városrész, az I. (2,42 millió) és a VI. kerület (2,23 millió) lépte át a kétmillió forintos kínálati négyzetméterárat.

Az OC szeptemberi felmérése szerint Budapesten 345 új lakás beruházás van folyamatban, ezekben 27,3 ezer lakás épül. Azt is írják:

A folyamatban lévő beruházások új lakásállományának 31,8 százaléka, 8,7 ezer lakás egyelőre nem érhető el, még meg sem hirdették őket.

Ebben a negyedévben 31 projekt 1450 lakásának kivitelezése indult el. A legtöbb projekt és lakás továbbra is a XIII. kerületben épül.

Forrás: MTI
Fotó: Pixabay.com

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.