A korábbi összefogás pártjai közül az MSZP már be sem jutna a parlamentbe, a Momentumot pedig lehagyta a Kutyapárt az IDEA szerint.

Hiába van történelmi mélyponton a Fidesz, az ellenzék nem tud mit kezdeni a helyzettel

Kép: Miniszterelnök.hu

A teljes szavazókorú népességben csak 26 százalék voksolna a Fidesz−KDNP-re

– írja az IDEA intézet friss, november első felében készült felmérését ismertetve a hvg.hu. Kiemelik, 2018 óta nem mérte ilyen alacsonyra a kormánypártok támogatottságát az IDEA. A biztos szavazók között ugyanakkor idén szeptember óta változatlanul 45 százalékos a Fidesz támogatottsága.

Az ellenzék viszont képtelen volt kihasználni a helyzetet, sőt: a korábban nagy pártok lassan már a parlamentbe sem jutnának be.

A teljes népesség pártpreferenciái alapján mindössze három párt érné el a parlamenti bejutáshoz szükséges küszöböt:

- a 12 százalékon álló Demokratikus Koalíció;

- a 6 százalékon álló Magyar Kétfarkú Kutya Párt;

- a 6 százalékos támogatottságú Mi Hazánk;

- az 5 százalékos támogatottságot Momentum Mozgalom.

Forrás: hvg.hu

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
És erre miért csodálkozunk rá mindig?
Valaki vagy fideszes, vagy valamelyik ellenzékis?
Én is tudom úgy rühellni a fideszt, hogy közben nem vagyok Gyurcsányista.
Az is tény, hogy orbánt tartom a legbecstelenebbnek, legaljasabbnak, legalkalmatlanabbnak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@verőce21: ..föleg ha akkoriban még a bunyós pityu futatta a leendö först ladyt...
kereső
@Béla333: Mindenre válaszoltál Béla, csak arra nem, hogy mi lesz azután? "fellélegezhetünk"- ez lesz az ellenzék stratégiája az után? Gyurcsány 4,5 évet volt miniszterelnök- ebből 2 évet az mszp elnöke. Meg volt egy koaliciós partner- az szdsz.
És , ha jól emlékezem, akkor az lmp 2008-ban Gyurcsány ellenzékeként alakult- fideSS szövetségesként- és nem a dk akarta leváltani az lmp-t, hanem pont forditva- na de ez már a múlt. Hogyan tovább Bélám? Mi lesz a dk szavazóival? Majd özönlenek az lmphez, momentumhoz, MZPhez- vagy bármely másik párthoz? Vagy ha eltúnik, akkor rögtön ott lesz a messiás- aki teljesen össze tudja fogni az ellenzéki szavazókat??- mert itt aztán rajtuk múlik minden.
Mi lesz Béla? Gyurcsány az akadálya annak, hogy nem kaptok "levegőt"? Van hatvanhat "ellenzéki" pűrtalakulat- mindenki talál kedvére valót, ki akadályoz meg abban- hogy bármelyiket is támogasd? Gyurcsány? Mivel? Azzal, hogy qrva nagy ellenszélben csinált egy 1 milliós pártot?
És 2006-ot sem értem. Hiszen azt kéritek számon rajta, amit orbánnál gyűlölünk- a diktatórikus viselkedést, a jog megerőszakolását, a demokrácia teljes hiányát. 2006-ban nem miniszterelnöknek lett volna dolga az államcsiny feltárása, a bűnösök elitélése: demokrácia volt- ott volt a parlament, a független biróság-és igazságszolgáltatás. És??? Ezek tettek bármit is a szószátyárkodáson(elemzgetésen) kivül? A köztársasági elnök ellenében? A TASZ,a Helsinki Bizottság- és az szdsz ellenében? Na, ezt azért goindold át mégegyszer. Hiszen a jogvédők, az igazságszolgáltatás , a parlament részéről fel sem merült az államcsinykisérlet- mint büntetőügy, mindenki csak "öszödöt"- mint okot emlegette a kossuth téri performanszoknál, a fideSS október 23.-i Astoriánál megtartott nagygyűlése kapcsán, meg a tv székházi történéseknél,
Az volt a vélemény- a mérvadó: a szólás-és vélemáénynyilvánitás részei voltak ezek a történések.

Na de ez már a múlt: hogyan tovább Béla?
dr. prédikátor
hát igen, amig ilyen impotens az ellenzék addig nem is tudnak mit kezdeni!!! VIAGRA KELL NEKIK!!!
kereső
@Béla333: Még csak annyit- mostan olvasom, mit mondott Budapest jelenlegi-és jövendő főpolgármstere:
A DK-val könnyű volt megállapodni, nagyon reális tárgyalási stratégiájuk van

– mondta Karácsony Gergely a Telexnek, miután csütörtökön eldőlt, az ellenzéki pártok közül elsőként Gyurcsán

Ez az első lépése annak, amit az október 23-i beszédemben megígértem. Teljesen racionális politikai egyezség. A DK-val koalícióban irányítjuk négy éve a várost, most is könnyű volt zöld ágra vergődnünk. A DK-nak nagyon reális tárgyalási stratégiája van, és nincsenek olyan mélyre menő konfliktusaik, mint például a Momentumnak Zuglóban – közölte,"

Tudod mit mond erre a "paraszt" falun? " Rászorult a tót a hugyos körtére". Mer ugye tiszta sor, hogy miért ütötte el a villamos KG-t 2021-ben : ne Dobrev legyen az ellenzék közös miniszterelnök jelöltje!
verőce21
@csak úgy...: 22:30) ezek csak a te hagymázas lázálmaidban született gondolatok már megint...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok