Biztonságosabb lett a kerékpáros közlekedés a Margit híd és a Nyugati pályaudvar között a Szent István körúton, körbeért a nagykörúti kerékpáros útvonal a Margit híd budai hídfője és Újbuda-központ között – közölte kedden az MTI-vel a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Már biztonságosabban lehet közlekedni a Szent István körúton

MTI Fotó: Soós Lajos

A fejlesztés csatlakozik a Váci úti és a Bajcsy-Zsilinszky úti kerékpáros útvonalhoz, és a rakpartokon, az Andrássy úton, a Baross utcán és az Üllői úton keresztül több kerületet is "felfűz" a kerékpáros úthálózatra – írták.

Hozzátették: a hiányzó szakaszokon – a Budapest Közút Zrt. kivitelezésében – részben pollerekkel védett kerékpársáv, más szakaszokon az autóbuszok és a kerékpárral haladók közlekedését segítő közös sávok létesültek. A Nyugati tér és a Jászai Mari tér között továbbra is kétszer két forgalmi sáv áll az autóval közlekedők rendelkezésére.

Forrás: mti.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@Maccska: „A TomTom navigációs rendszerek műszeres mérései szerint 2022-ben Budapesten 9%-kal kevesebb időt töltöttek az autóval közlekedők torlódásban, mint 2019-ben. Sőt, az európai fővárosok közül csak Pozsonyban mérséklődtek ennél nagyobb arányban a dugók”
,,Az autónavigációs eszközöket gyártó cég minden évben összegyűjti, milyen változások vannak a világ négyszáz nagyvárosának közúti közlekedésében. A navigációs rendszer által gyűjtött GPS felhasználói adatok alapján kiszámolja az adott város úgynevezett „torlódási indexét”."
Aki Én
,,nem a biciklisávok miatt van dugó Budapesten, hanem mert félmillióval több autó közlekedik a főváros környékén "

Ezzel együtt utálom a sok felesleges kerékpársávot. A körúton a széles járdára kellene tenni.
Pálinkás Pál
@Aki Én: ez kamu...nem mindenki használ tom-tom -ot...és mivel egy profitorientált cég, hát persze hogy elkerülheted a dugót a tomtom navi segítségével...hahaha...ha az igazat akarod, közlekedj...
Aki Én
@Pálinkás Pál: Közlekedek most is és Tarlós idején is.
Pálinkás Pál
@Aki Én: mi köze ehhez tarlósnak??? nem ő rakta tele a várost felesleges biciklisávokkal!!!
Aki Én
@Pálinkás Pál: ...annyi, hogy akkor is brutál dugó volt.
A biciklisávokat meg én is ellenzem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.