Vera Jourová leszögezte, hogy az EB-döntést nem lehet a végtelenségig húzni, egyelőre várják a magyar kormány tisztázó válaszait.

A kijevi kormány nagyon igyekszik, hogy akár már néhány héten belül teljesítse a csatlakozási tárgyalások megkezdésének feltételéül szabott elvárásokat

– közölte Věra Jourová, az Európai Bizottság alelnöke kedden, amikor a hét elején tett ukrajnai látogatásának a tapasztalatairól számolt be, írja a Népszava.

"Hogy Orbán Viktor minek örül, azt képtelen vagyok előre látni" – Az Európai Bizottság alelnöke még mindig várja a magyar kormány tisztázó válaszait

Orbán Viktor. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Az egyik feltétel a kisebbségek anyanyelv-használatát lehetővé tévő jogszabályok elfogadása, amelyeket a magyar kormány régóta követel. Jourová közölte, hogy a törvénymódosítások már a parlament előtt fekszenek, Denisz Smihal ukrán kormányfő pedig megígérte, hogy a képviselők még az év vége előtt jóváhagyják azokat.

Biztosítottak róla, hogy a választott modell politikailag és a gyakorlatban is működőképes. De nem tudom megjósolni, hogy a magyar miniszterelnök elégedett lesz-e ezzel a törvénnyel. Megerősíthetem, hogy képtelen vagyok előre látni, Orbán Viktor minek örül

– fogalmazott a bizottsági alelnök.

Jourová a Népszava kérdésére elmondta, hogy Brüsszel a Magyarországnak járó és felzárkóztatási támogatások nagy részének feloldását attól teszi függővé, hogy sikerült-e az elvárásoknak megfelelően megerősíteni az igazságszolgáltatási rendszer függetlenségét.

A reform értékelése és az Ukrajna megsegítését szolgáló pénzügyi csomagra vonatkozó magyar vétófenyegetés nem függ össze

– szögezte le.

Hozzátette:

A magyar kormány sok erőfeszítést tesz, hogy megfeleljen az elvárásoknak, és nagyon intenzíven kommunikál az Európai Bizottsággal”

Mint mondta,

a bizottsági döntést nem lehet a végtelenségig húzni, de egyelőre várják a tisztázó budapesti válaszokat pótlólagosan feltett kérdéseikre.

Forrás: Népszava

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szegfue
@rücsü41: Jajj, neee! Szerintem már ez is nehézségekbe ütközik... Elnézem: ahogy hizik, nő a hasa, mintha egyenes arányban rövidülne a karja... egyre kevésbé tudja "megkerülni" a hasát, ha a "férfiak eszét" keresi.
jáger laszló
Minek örül??
Hát +mondom
Mindjárt itt van december és közelítünk az 5%s inflációhoz!!! 202...-ben talán L.is érjük,ha addig + nem halunk!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
csak úgy....
"A magyar kormány sok erőfeszítést tesz, hogy megfeleljen az elvárásoknak, és nagyon intenzíven kommunikál az Európai Bizottsággal”
akkor,otthon miért hazudoznak mást a híveknek?
rücsü41
Amit a nadrágjában a kezével kotorászott, megtalálta és ez kiült az orcájára!
szegfue
@rücsü41: Jajj, neee! Szerintem már ez is nehézségekbe ütközik... Elnézem: ahogy hizik, nő a hasa, mintha egyenes arányban rövidülne a karja... egyre kevésbé tudja "megkerülni" a hasát, ha a "férfiak eszét" keresi.
fideszes gyökér
A pénzmosodában bedrogozták a Főnit!

Gyűjtsünk neki tápoldatra!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.