Ázsiai vendégmunkások behozatala ellen indított kampányt a Demokratikus Koalíció.

Fideszes módszerrel támadja Karácsonyt a DK

Nagytőke ellenes kampány a nagytőkéstől. Forrás: Facebook

Miközben Gyurcsány Ferenc pártja elvileg Karácsony Gergely újrainduló főpolgármestert támogatja, valahogy mégis a fővárost is célozta meg a vendégmunkás-ellenes kampányukkal.

A DK fővárosi frakciója arra kéri Budapest vezetését, hogy alulfizetett vendégmunkások helyett normálisan megfizetett magyar munkavállalókat alkalmazzon – közölte a DK fővárosi képviselőcsoportjának vezetője a Fővárosi Közgyűlés ülése előtti sajtótájékoztatóján.

Az MSZP-től „lenyúlt” huszadik kerületi dékás polgármester, Szaniszló Sándor szerint Budapest vezetése korábban kikötötte, hogy egyetlen fővárosi cégnél sem fog vendégmunkásokat alkalmazni. Ugyanezt kérték alvállalkozóiktól is, miközben Magyarországon több esetben is elsősorban EU-n kívüli vendégmunkásokat foglalkoztatnak – írja a 444.

A szociáldemokratáknak elfogadhatatlan az, hogy a nagytőke és „Orbán Viktor barátainak a vállalkozásai” így jussanak extraprofithoz – mondta Szaniszló (akinek a pártelnöke a milliárdos Gyurcsány Ferenc). Arra kérte a főváros vezetését, hogy jól fizetett magyar munkaerőre támaszkodjon mind a saját, mind az alvállalkozók által ellátott területen.

Az ellenzéki vezetésű Budapestnek meg kell mutatnia, hogy nem ért egyet a kormány filozófiájával, miszerint a gazdasági növekedést és a gazdasági profitot „a munkából élők kizsákmányolásával éri el” – mondta Szaniszló Sándor.

Bősz Anett, a DK által Fodor Gábor liberális pártjától „elhappolt”, humán területekért felelős főpolgármester-helyettese azt mondta, a demokrata ellenzék városvezetési sikerei megmutathatják, hogy milyen lenne az a Magyarország, amit újra demokraták vezetnek, ahol újra jogállam és demokrácia van.

A BKK 450 budapesti buszát üzemeltető ArrivaBus Kft. novembertől indonéz és Fülöp-szigeteki buszsofőröket is alkalmaz majd az általa üzemeltetett járatokon.

Karácsony Gergely szerint Budapestnek nem a külföldiekkel van baja, hanem a munkaerő-kölcsönzéssel mint munkáltatói konstrukcióval: az nem lehet minőségi munkahely, ahol a valódi munkáltató és a munkavállaló között nincs érdemi kapcsolat, ez ugyanis kiszolgáltatottá teszi a dolgozókat és rombolja a munkavállalói jogokat.

Forrás: 444

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
D,A meg Gyurcsányt támadja,de szerintem ez 1 +rendezett blöff
Így akarják tesztelni a jobboldali médiát,hogyan ugrik erre a politikai húzásra!!??
Milyen kárörvendő módon reagál erre!!!??
Vagy ő is beáll a Gyurcsány gyalázásába,esetleg védelmébe veszi a Ferit!!?? 1, sem jó taktika,sem stratégia!!
Na majd +látjuk...
csak ennyi
barátilag
J.L.
Yoda69
A vendegmelosok zome nem Budapesten fog dolgozni. Aki meg megis, azok orban szallodaiban, casinoiban stb, amibe a fovarosnak nincs beleszolasa.
Eladott Ország
Drasztikusan rontja a magyarok alkupozicióját az, hogy a világ legszegényebb országaiból érkező többszázezer munkavállaló jelent meg a munkaerőpiacon. Emiatt továbbra is nyomorúságosan alacsonyak maradnak a magyar fizetések ,mert a cégeket így semmi sem kenyszeríti, hogy versenyképes bérekkel megtartsák a magyar munkaerőt, inkább elzavarják őket és hoznak helyettük indiait. Ezért továbbra is tömeges marad a magyarok kivándorlása, ezért még több indiait hoz be helyettük a kormány, miközben a bevándorlás ellen uszit, illetve a BKK 450 budapesti buszát üzemeltető ArrivaBus Kft. Ez sajnos politikai szinezettől független.
Filippinók jöttek dolgozni ? Nem ! Ezek lopásból élnek fényesen.
twitter.com/IdiAminSmunyo/status/1692090760206680236
Az olcsó, igénytelen munkaerő már megérkezett a A Waberer's International Nyrt.-hez.
www.facebook.com/photo.php?fbid=3694700264092937&set=p.3694700264092937&type=3

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.