Horváth Csaba kijelentette, hogy ne hozzon a kormány semmilyen döntést a zuglóiak feje fölött Rákosrendezőről.

Rákosrendezőről a kormány semmilyen döntést ne hozzon a zuglóiak feje fölött, az ő megkérdezésük és az önkormányzattal való tárgyalás nélkül! – hangoztatta az MSZP budapesti képviselőcsoportjának vezetője a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján.

A rákosrendezői mini-Dubaj 1900 milliárd forintból épülne, Horváth Csaba kikelt magából

Horváth Csaba, Zugló polgármestere.  Fotó: MTI/Kovács Attila

Horváth Csaba – aki a XIV. kerület polgármestere – azt mondta: az elmúlt tíz év arról szólt, hogy a zuglóiak feje fölött újabb és újabb betonmonstrumokat telepítettek Budapest legzöldebb kerületébe. Mindez "kezdődött a Népstadionnal", folytatódott a Városliget betonmonstrumaival, amelyek nagy része nem odavaló, és ugyancsak komoly terhet jelent Zuglónak a kormányzati negyed a Bosnyák tér mellé – sorolta.

A szocialista politikus szerint úgy tűnik, hogy a kormány komolyan gondolta a "mini Dubajt" Rákosrendezőre, amelyre évtizedek óta zöld fejlesztési potenciálként tekintett Zugló lakossága.

Ezért arra kéri a kormányt, hogy Rákosrendező fejlesztéséről tárgyaljanak az illetékes zuglói önkormányzattal, és vessék el azokat a terveket, amelyek a sajtóban megjelentek.

Felszólította a kormányt arra is: tárgyaljanak érdemben arról, hogyan lehet zöld potenciálú fejlesztési területként tekinteni Rákosrendezőre és hogyan lehet a közlekedési infrastruktúrát javítani a környéken élők érdekében, javítva életminőségüket.

Horváth Csaba bejelentette, hogy a tárgyalások megkezdése érdekében levélben fordul Lázár János építési és közlekedési miniszterhez, mert Zuglónak nem "mini Dubajra", hanem zöld fejlesztésekre van szüksége.

Újságírói kérdésre válaszolva Horváth Csaba azt mondta, hogy támogatja a DK közös listáról szóló javaslatát, az MSZP hónapokkal ezelőtt megfogalmazta ugyanezt a gondolatot az EP-lista kapcsán.

Egyértelmű kutatások mutatják, hogy 80 százalék feletti az ellenzéki szavazók körében annak a támogatottsága, hogy az ellenzék ne ossza meg saját magát – jelentette ki. Hozzátette: ez igaz az önkormányzati választásra is, ahol az új törvény kényszert is jelent.

Orbánék már tárgyalnak?

Lapinformációk szerint állítólag már tárgyal az Orbán-kormánnyal az a dubaji üzletember, aki új felhőkarcolót szeretne építeni Budapesten. A milliárdos ingatlanfejlesztő Mohamed Alabbar, aki megépíttette Dubajban a világ jelenleg legmagasabb épületét, a 828 méteres Burdzs Kalifát. Természetesen nem egy ekkora monstrum épülne a zuglói részen, hanem egy ennél szerényebb, 220-240 méteres – ám az még így is jócskán a 143 méteres MOL-torony fölé magasodna. Ráadásul nem csak egy tornyot jelentene mindez, hiszen a beruházó egy komplett mini-Dubajt álmodott meg a XIII. és a XIV. kerület határán, a jelenleg állami tulajdonban álló területen luxuslakásokkal és irodákkal.

A Telex megszerzett egy kormányzati dokumentumot a témában, ebből az derül ki, hogy a befektető 1900 milliárd forintnak megfelelő összegből egy teljes, új városnegyedet húzna fel, a magyar kormány pedig legkevesebb 300 milliárd forintos infrastruktúra-fejlesztéseket végezne el emellé. Az október 20-án, több minisztérium által az Orbán- kormány elé terjesztett belsős dokumentum az arabokkal való megállapodás bizonyos részleteit is tartalmazza, elviekben október 25-én a kormány már tárgyalt is róla.

Forrás: Telex, Népszava, MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
A magas épületek nem, de a Szegedi úti felüljáró nagyon kéne.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sakk Matt
@utánam a vízözön: A Biodóm Tarlós és Persányi sara, oldja meg a Fidesz!
Péter2
@Shikari: Igazad van, van építésügyi törvényünk amibe felhőkarcoló építése nem szerepel .
Péter2
@Shikari: Mindenkinek hisztizni kell , ha maga az alkotó nem tartja be az általa hozott törvényt , egy ilyen húzás , örökre aláássa a tisztességes embereknél magát a törvényhozó !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.