Magyarország az Európai Bizottságnak a magyar igazságügyi reformmal kapcsolatos minden, az ország érdekeivel azonos, a magyaroknak nehézséget nem okozó kérésének eleget tett, ezért várja, hogy a neki járó uniós pénzek megérkezzenek – jelentette ki az igazságügyi miniszter Brüsszelben hétfőn.

Üzent a kormány Brüsszelnek: hol van már az a pénz?
Fotó: Pixabay

Tuzson Bence az uniós tagországok igazságügyi minisztereinek tanácskozása szünetében magyar újságírókkal közölte: Magyarország, mivel minden uniós kérést teljesített, az igazságügyi reformmal kapcsolatos uniós megbeszéléseket lezártnak tekinti.

"Minden olyan kérdést megválaszoltunk, minden olyan kérést teljesítettünk, amely ahhoz szükséges, hogy az uniós pénzek felszabaduljanak. Most azt várjuk, hogy az uniós bizottság hogyan fog dönteni e tekintetben, és várjuk, hogy az uniós pénzek megérkezzenek Magyarországra"

- fogalmazott az igazságügyi miniszter.

Közölte, Magyaroroszág "természetesen" csak azokat a kéréseket teljesítette, amelyek nem állnak ellentétben érdekeivel. Innentől kezdve további kérdés nincsen, illetve nincsen jelenleg olyan kérés Magyarország irányába, amelyet Magyarország száz százalékban ne teljesített volna – tette hozzá.

Tuzson Bence kijelentette: Magyarország számára az első és legfontosabb kérdés a szuverenitás megőrzése, valamint igazságügyi szempontból az, hogy a versenyképességét biztosítani tudja. Magyarország mellett fontos az Európai Unió versenyképességének szavatolása is, hiszen az utóbbi időszakban mind Amerika, mind pedig Kína előnyt szerez ezen a területen, ami komoly lemaradást eredményezhet 2030-ra Európa számára – mondta.

Az igazságügyi miniszer a versenyképesség biztosításával összefüggésben az általános adatvédelmi rendeletet (GDPR) említette, amelyről azt mondta: meg kell vizsgálni, hogy a szabályozás nem okoz-e túl nagy terhet a kis- és közepes vállalkozásoknak.

Komoly üzleti hátrányt jelent Magyarország és az Európai Unió szempontjából, ha a nagy technológiai cégek adott esetben többet tudnak az emberekről, mint egy ország a saját állampolgárairól – emelte ki.

Tuzson Bence jónak nevezte Magyarország és az Európai Ügyészség együttműködését, azonban – mint kiemelte – szuverenitási kérdés, hogy a nyomozati hatáskör kinél van, és ki rendelhet el nyomozást Magyarországon. Szuverenitása jelentős darabjának elvesztését jelentené, ha ezt a jogot kiadná kezéből Magyarország – húzta alá.

Az igazságügyi miniszter végezetül sajnálatosnak nevezte, hogy a legtöbb uniós ország külön kezeli a belső biztonság kérdését az illegális migrációtól.

"Nekünk magyaroknak meggyőződésünk, hogy a két kérdés összekapcsolódik, és ennek most már egyértelmű jelei vannak. Egyértelműen összekapcsolódik az illegális migráció kérdésével az, hogy terrorcselekmények fordulhatnak elő Európában, és válnak rendszeressé bizonyos országokban"

- fogalmazott.

Az Európai Unió intézkedései nem jelentenek megoldást erre a problémára. Ha így megy tovább, és az EU nem talál hatékony megoldást ezekre a kérdésekre, hanem olyan álkérdésekkel foglalkozik, mint például a jogállamiság, az hosszú távon problémát fog okozni az EU működésében – tette hozzá Tuzson Bence.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
A jogállamiság álkérdés lett? A teljesítendő feltételek közül kimazsolázzák az egyszerűen teljesíthetőeket,csinálnak egy látszathivatalt eredmény nélkül Patyomkin- falunak majd melldöngetve követelőznek? Január elsejével azonnali kilépést követeljenek inkább Európából és takarodjanak vissza a sztyeppékre,vagy erdoganhoz! Eunuchnak pont jók lesznek!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Proktor
Hát nem elég a ruszkik pénze a mórénak?
kereső
@Dr. Proktor: A ruszkikat momentán mi pénzeljük- a gáz/és olaj áron keresztül IS! Részben finanszirozzuk az Ukrajna elleni agressziót.
verőce21
@Peller Anikó: de nem valószínű, hogy elkészül, mert aranyból kéretik...!
kereső
@Qqberci: 07:41 Ha, mnegcsinálná a házifeladatot- az a NER végét jelentené, hiszen le kellene bontani az egész felépitményt. Erre pedig a ma már létrehozott gazdasági alapok sem adnak lehetőséget. Kész a mű. Bármelyikhez nyúl is- az gyengiti a ner-t, és gyengiti a hatalmát. Azt meg ugye nem lehet- maradnak az érdemi változtatás nélküli látszatok. Ha, az únió ezt a látszatot elfogadja- akkor tovább pénzeli az unió első diktatúráját, és igy saját magát gyengiti- mert akkor ezek után hiába "papol" emberi jogokról, emberi méltóságról, demokráciáról, parlamentarizmusról-és főleg jogállamról.
Nessy
@verőce21: Nem lenne egyszerűbb forró arannyal bevonni már most, ha már aranyból kéretik?
Dr. Proktor
@kereső: Tudom, tudom, de én a zsbpénzre gondoltam!
Tudod, a jutalékra...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.