Az amerikai gyógyszergyártó cég hárommillió dózis vakcina árát akarja behajtani hazánkon.

Cáfolja az Orbán-kormányt a Pfizer

Fotó: Pascal POCHARD-CASABIANCA / AFP

Nemrég derült ki, hogy a Pfizer beperelte Magyarországot, mert az Orbán-kormány hárommillió adag vakcina ellenértékét, megközelítőleg 60 millió eurót nem fizette ki az amerikai gyógyszergyártónak. 

Az Európai Bizottság nem vásárolt Covid-19 elleni oltóanyagot, hanem a tagállamokkal folytatott konzultációk alapján keretszerződéseket írt alá vakcinák beszerzéséről a gyógyszercégekkel – jelentette ki a Népszavának Stefan De Keersmaecker bizottsági szóvivő. A Kormányzati Tájékoztatási Központ ugyanakkor azt írta: nyilvánvaló, hogy ezeket a vakcinákat a bizottság feleslegesen nagy mennyiségben rendelte meg és kényszerítette a tagállamokra.

A Népszava szerint Stefan De Keersmaecker bizottsági szóvivő emlékeztetett: a pandémia idején minden fontos döntést az úgynevezett irányító testület hozott, amelyben valamennyi uniós ország és a biztosi kollégium képviseltette magát. A tagállamok ott vitatták meg, hogy mennyi vakcinára és milyen feltételek mellett van szükségük.

Az Európai Bizottság ennek alapján tárgyalt a Pfizerrel és más gyártókkal, majd a felek keretszerződésekben rögzítették a közösen beszerezni tervezett oltóanyag mennyiségét, árát, a jogi felelősségvállalás részleteit. A megállapodások biztosították, hogy az Európai Unióban mindenki számára elegendő vakcina álljon rendelkezésre. – A megrendelést a tagállam adta le, a vásárlásról is a tagállam és a gyógyszercég állapodott meg, majd a tagállam fizetett a készítményért – mondta Stefan De Keersmaecker.

Forrás: nepszava.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
@Maccska: A magyar kormány csak a kínai meg ruszki szart preferálta. Az eredményét láttuk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Maccska: csak nézz utána hasonló ami pereknek , kódisbotra jut még az 0rbán család is!
(remélhetöleg)
csak úgy....
@Maccska: Seit September 2020 ist von der Leyen Medizinischer Direktor des amerikanischen biopharmazeutischen Unternehmens Orgenesis Inc., das sich auf die Entwicklung von Zell- und Gentherapien spezialisiert hat!
tájékozódj és ne hazudozz!
lusta
@csak úgy...: Arról a cicus mélyen hallgat, hogy a semmit sem érő Mao könnyét erőltették a magyarokra és ez is közrejátszott a világrekord halálozáshoz. Az csak hab a tortán, hogy már tavaly októberben értesítették a Pfizert, hogy a föld-tarfik tolvaj ártunk és qurmányunknak nem köll az oltóanyag. Januártól már a belga bíróságon volt a Pfizer keresete. Idehaza meg most tudtuk csak meg. Enyit az átláthatóságról. Az EB és a Pfizer között létrejövő megállapodás a belga törvények szerint lett aláírva, viszont minden tagállam annyit rendelt, amennyit jónak látott. Nálunk az volt a lényeg, hogy a Pfizer uniós keretszerződése miatt nem lehetett milliárdokat kaszálni. Magyarul itt nem lehetett pofátlanul lopni és a szerződéseket sem lehetett ledarálni. Az ilyesmik persze nem zavarják a nemzethy matyar gyapjasokat, a doromboló cicusokat meg pláne.
csak úgy....
@lusta: fura szerzet a hithü fideszes, mondhatnám azt is ,hogy nagyon buta!
rücsü41
Mit cáfol az Orbán kormány?Azt hogy kötött-e szerződést a másik féllel vagy nem, azt hogy vállalta a szerződésben foglalt oltó mennyiség megrendelését vagy nem?Azt hogy az oltó anyag gyártója legyártotta-e a szerződött mennyiséget és át akarta adni Magyarországnak vagy sem?Azt gondolja a magyar kormány , és Orbán Viktor, hogy az ukrán háború kitörése esetén mentesülhet a vakcinák kifizetése alól, mert azt ő egy vis maiornak tekinti?Ugyan már , az oroszok szerint nincs is háború, és ez a háború a mi országunkat még Orbán Viktor szerint sem érinti, mi kimaradtunk a háborúból.Gondolom ez egy újabb bukott per lesz és az állampolgárok fizethetnek Orbán rossz előrelátásáért!
lusta
@rücsü41: Szerintem ezt a lengyel kormánnyal egyeztette a felcsúti kis pocakos zsebcézár, miután ugyanaz az érvrendszer került elő a lengyeleknél is. Annyiban lett változás, hogy a lengyel választók úgy bedöngölték a földbe a pisiorkikat, hogy az még a Holdról is látszik, így az új kormánynak kellesz megegyeznie a Pfizerrel.
Furcsa ez az ukrán háborúra való hivatkozás. Ezt ez a süket ellenzék sem tudja, meri, akarja kihasználni. A felcsúti kis pocakos zsebcézár Putyinnál nem is beszélt háborúról, hanem csak katonai műveletről. Egy katonai művelet, amiről maga a minelnök beszél nem indokolja az itthoni jogi és procedúra eljárásokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.