A magyarok közel 60 százaléka szerint nem a keresztény értékek mentén vezeti a kormány az országot – derül ki a Publicus Intézet által a Népszava számára végzett közvéleménykutatásból.

Pofont kapott a magyaroktól Orbán: közel 60 százalékuk szerint nem a keresztény értékek mentén vezeti a kormány az országot

Az nem annyira meglepő, hogy az ellenzéki szavazók 85 százaléka így gondolkodik, ugyanakkor a kormánypárti válaszadók 22 százaléka szerint sem érvényesülnek ezek az értékek az ország vezetésében.

A válaszadók 85 százaléka ráadásul elfogadhatatlannak tartja, hogy a papok nyíltan politizálnak a templomokban és ezzel a magukat kormánypártinak vallók háromnegyede is egyetért.

Ugyan a legutóbbi népszámláláson nagyot csökkent a magukat valamelyik vallási felekezethez sorolók száma, ám ez nem a vallástalanság előretörését jelenti, hanem csupán azt jelzi, hogy kevesebben tagjai az intézményes egyházaknak. Ezen csökkenésnek lehet kiváltó oka a papság körében elharapódzó politizálási hajlam, olyannyira, hogy a válaszadók több mint kétharmada (71 százaléka) is így vélekedik.

Nem ért egyet a válaszadók túlnyomó többsége (76%) azzal sem, hogy az egyházak tulajdonába került oktatási intézmények több állami támogatást kapnak, mint az államiak. A kormánypártok szavazói kicsit megengedőbbek:

50 százalékuk nem ért egyet a források ilyen módon való elosztásával, 30 százaléknyi „helyeslővel” szemben, az ellenzéki szavazóknak pedig 94 százaléka negatívan ítéli meg ezt a finanszírozási gyakorlatot – írja a lap.

Természetesen nem tettek jót az egyházak reputációjának a pedofil-botrányok sem, a megkérdezetteknek mindössze 17 százaléka gondolja azt, hogy a keresztény egyházak megfelelően kezelik a papi pedofília és a szexuális visszaélések kérdését Magyarországon, 57 százalék pedig ellenkezőképpen vélekedik.

Forrás: HVG

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@vacsi: @Philip Marlowe: Az a baj veletek, hogy még fideszen belül is a kisebbséghez tartoztok, annyira buták vagytok.

@Philip Marlowe: ,,Mondják ezt a pogány, ateista kommunisták!..."

Akkor a 60 százalék a többség aki kommunista?
Ez sehogy nem lesz jó, balfasz :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Proktor
@jáger laszló: Mára már a lopás és a korrupció lett az egyház által is résztvevőleg támogatott értékrend. kis hazánkban.. de csak a virtuális kétharmad számára!
Egyharmad azért tisztességes maradt, bár politikai képviseletük, valljuk be, nem sokban különbözik a neresektől ...
vacsi
@Horizont: Nem! Az életemmel - nem minden a pénz!
ómió
@Aki Én: Feleszméltél ott az elmeosztályon, bolsiék szarkupac elmebetege!? Hozzáértésed meg semmihez nem társult!? Még a tetves bolsiságodat is ezért hazudnád másra!?
Aki Én
@ómió: Nem unod még saját magad, te eszelős hazudozó balfasz bolsi csicska?
ómió
@Aki Én: Bolsiék elmebeteg szarkupaca! Még mindig a tetves bolsi csicskaságod másrahazudásán vergődsz!?
Aki Én
@ómió: Nem unod még saját magad, te eszelős hazudozó balfasz bolsi csicska?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.