Megjelent a Magyar Államkincstár jövő évi nyugdíj utalási naptára.

Kiderült: ekkor fizetik ki jövőre a nyugdíjakat

Hat százalék nyugdíjemelés. Infláció mennyi is? Forrás: Pixabay

A nyugdíjak és nyugdíjszerű ellátások kifizetése havonta, a tárgyhónapra történik írták a facebookon. Aki bankszámlára kapja ellátását, annak a 2024-re esedékes utalási időpontokat az alábbi naptár tartalmazza. Amennyiben az ellátás postai úton érkezik, annak kézbesítése a Magyar Posta Zrt. által szerkesztett nyugdíj kifizetési naptár szerinti napon történik.

2024-ben három alkalommal nem az adott hónap 12. napján érkezik majd a nyugdíj, hanem előbb: májusban, októberben és decemberben is előbb jön majd a nyugdíj. A Magyar Közlönyben korábban megjelent kormányrendelet alapján a 2024-es évben a nyugdíjak 6 százalékos emelését tervezi, a kormány inflációs előrejelzésére hivatkozva.

Jövőre három hónapban érkezik majd korábban a nyugdíj azoknak, akik bankszámlára kérték az összeget. A MÁK által közzétett nyugdíj folyósítási dátumok a következők:

· január 12. (péntek)

· február 12. (hétfő) + 13. havi nyugdíj

· március 12. (kedd)

· április 12. (péntek)

· május 10. (péntek)

· június 12. (szerda)

· július 12. (péntek)

· augusztus 12. (hétfő)

· szeptember 12. (csütörtök)

· október 11. (péntek)

· november 12. (kedd)

· december 3. (kedd)

Azok, aki postán kapják a nyugdíjat, jövőre is a Magyar Posta által kiadott kézbesítési naptárban megjelölt napon számíthatnak a nyugdíj érkezésére. A naptárakat novemberben küldte ki a posta – írja a Pénzcentrum.

A Magyar Közlönyben december elsején megjelent rendelet szerint a nyugdíjemelés mértéke 2024. januárban 6 százalékos lesz. Ennyivel több pénzzel számolhatnak a jogosultak jövőre.

Fotó: Pixabay

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Amelyik nyugdíjasnak ven egy csöppnyi esze, az tudja, hogy minden hónapban 10-12 között utalnak (kivéve december). Akinek meg a postás hozza, az kap hozzá naptárt. Miért kell állandóan a témát rágni. Csodálkozom, hogy még a januári emelés nem téma. Na majd az ünnepek alatt.
Sakk Matt
Azt miért nem közlik, mikor lesz karácsony? Nehogy eltévessze valaki!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok