A Cofidis felméréséből a pontos átlagösszeg is kiderül.

Kiderült: idén átlagosan kevesebbet költünk karácsonyi ajándékokra, mint tavalyMTI/Balogh Zoltán

Az RTL híradója arról számol be, hogy a sok vásárló ellenére idén kevesebb pénzt költünk ajándékokra, mint tavaly.

Míg 2022-ben átlagosan 47 500, idén már csak 47 000 forint értékben ajándékoznak a magyarok karácsonykor.

A Cofidis hitel monitor reprezentatív felmérése szerint a 18 és 69 év közöttiek 61 százaléka tervezi, hogy ajándékot vásárol idén karácsonyra – összegez a hvg.hu.

A webáruházak nagy része is a tavalyinál szerényebb bevétellel számol. Dévavári Dezső, az olcsobbat.hu üzletági vezetője szerint nagyjából ugyanannyiért vásárolnak idén, mint az előző évben, ám a vásárlások száma csökkent.

A Jegybank felmérése szerint idén októberben a kamatok emelkedésének ellenére 35 százalékkal több személyi kölcsönt vettek fel, mint az előző évben, áruhitelből pedig 45 százalékkal többet. A Cofidis felmérése szerint a magyar felnőttek 40 százaléka félretett pénzből, 7 százaléka pedig kölcsönből vesz ajándékokat a fa alá.

Forrás: hvg.hu, rtl.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Ha az infláció nálunk évvégére egyszámjegyű lesz, az szerintem már a SCI-FI kategóriájába tartozik, hiába mondta a csuti varangykirály pár hónappal ezelőtt a Kossuth közpénzrádiójában a mikrofonállványnak, hogy le fogja törni az inflációt mint a kukoricát és gyomrost adtunk nek. A többi Uniós országban már régóta egyszámjegyű (5-6%) az infláció, ráadásul a legtöbb EU-s országban 3-4-5-ször több a fizetés mint nálunk, és a nyugdíjak is sokkal magasabbak. Felhívnám az Orbán rezsim/bűnszervezet figyelmét, hogy ez a még mindig brutálisan magas infláció nem Brüsszel, Soros, Gyurcsány, a dollárbaloldal, a Pirézek, Zelenszkij, és az USA miatt van, hanem azért, mert egy elhibázott, elb@szott gazdaságpolitikát folytattok, és azért, mert grvára NEM tudtok leállni a LOPÁSSAL. Hogy rohadnátok már meg minél hamarabb!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@Péter2: tegnap, 17:19 • Retro reklám - Csak egy ugrás a Sugár...
www.youtube.com/watch?v=hKKayu9ewn8
Péter2
@Eladott Ország: Emlékeztem rá , gondoltam bele is szerkesztem a szövegembe , de nekem 2 ország van nagyon közel , egyikben dolgozom ,. a másik Ausztria így nem jött volna ki , de jólesik , hogy másoknak is eszébe jutnak a régi reklámok , mert volt mondanivalója ,meg a hasonló szabadon való gondolkodás, vélemény . " De a skálás reklám is jó , és a fobizán is, a rozsda ellen és a cigaretta elleni is , na régen valamit tudtak a reklámszakmában . Most pl reklám és a propaganda miatt nem nézek semmilyen tv , múltkor ott voltam havernál ment a tv valamilyen adó ment , 7-8 percenként reklám , abból legalább 3 gyógyszerreklám , kérdezze meg ... hát avval vallatni lehetne mondtam is neki kapcsolja le mert ha nem megyek , eszméletlen mi megy a Magyarországon a médiákba , merem állítani ilyen Európában nincs még egy !
Dr. Proktor
@Eladott Ország: Van az a pénz amiért az az eredmény ami teccik a főnökségnek...
simmering73
Biztos sok álmatlan éjszakájukba került, mire sikerült kiizzadni ezt a mínusz 500-at? Rendelésre csinálták?
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 08:33 ♦ A vásárlóerőt tekintve, már a románokat is ánuszon csókoltuk azért. A csatlakozáskor a bolgárok 30 % -ról indultak, meg a románok is (azt a nyomort ne tudd meg), amikor mi 60 % felett voltunk 2000-ben. Sajnos ezen az ábrán pannonputri nincs rajta. (1993 – 2020)
uploads.disquscdn.com/images/ef23d4abace1b606bb7d7e5d93e587f04655b0374147afd920cd02199e551993.jpg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.