Tovább nehezti a helyzetet, hogy a törvények miatt a kerületek akkor sem tudnák jobban megfizetni az orvosokat, ha lenne miből.

Kezelhetetlenné vált a budapesti szakorvoshiány, van, ahol szüneteltetni kell rendeléseket

Illusztráció: Pixabay.com

Állami segítség nélkül kezelhetetlen a szakorvoshiány Budapesten – írja a hvg360. A lap szerint több olyan fővárosi szakrendelő van, ahova évek óta keresnek szakorvost, de egyáltalán nincs jelentkező, bőrgyógyászt, endokrinológust vagy szemészt „lasszóval sem tudnak fogni”. Kiemelik:

Van, ahol már olyan kritikussá vált a szakorvoshiány, hogy szüneteltetni kell rendeléseket.

Több kerület van, például a 2. és a 18., ahol az endokrinológiai szakrendelés szünetel huzamosabb ideje – derül ki a 444.hu szemléjéből. A 18. kerületben a bőrgyógyászaton, a reumatológián, az ortopédián és a neurológián is kritikus a helyzet a lapnak nyilatkozó polgármester szerint. Terézvárosban bőrgyógyászt például 2021 júliusa óta keresnek, szemészt pedig nagyjából egy éve. A cikkből kiderül, hogy az is tovább nehezti a helyzetet:

Mivel a szakorvosok fizetését a törvény szerinti bértábla határozza meg, ezért az önkormányzatok még ha tudnának, sem kínálhatnának magasabb béreket.

Forrás: hvg360, 444.hu
Fotó: Pixabay.com

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Másol
mocsok geci ner baszodjatok + a felszopóitokkal együtt
Sakk Matt
@KisTehen: Ja..a Matolcsy által említetteket, mi?
Menőmanó
Ez még nem összeomlás. Csak annak látszik.
Ne a szemednek higgyél hanem orbánnak meg az olajszőkének.
kereső
Vidéken ez már két éve téma- van ahol kórházi osztályokat, és szakrendeléseket szüntettek meg e miatt. És nem városi kórházakban, hanem megyei intézményekben.
Nessy
Kedves hívek! Ezt akarják, erre szavaztak, akkor maguknak szilencium! Tessenek szépen megtanulni a Tíz parancsolatot! Mind a tízet!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.