Általában mindenki hónap elején kapja meg a fizetési papírját. Tekintetünk rögtön a kifizetendő összegre esik, majd megnézzük a teljes, bruttó bér összegét is. És sokan megdöbbennünk, hogy a kettő között kétszeres különbség van. Hogyan lehetséges ez? Ez a normális?

Forrás: nanena.blog.hu
Feltöltő: nanena
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
davidlaszlo39
Ha kíváncsi vagy arra,milyen jogcímen szed az ÁLLAM ADÓT,akkor a yutubon töltsd le Zeit 3-mat és megtudod .Alapjában véve jogtalanul vonják mindekitől ,mert szélhámosság amit csinálnak. Azzal etetik a jónépet,hogy az Állami költségvetésnek megy a befizetett ADÓNK,pedig nem.A külföldi PÉNZ-embereknek megy: PL:Morganok,Rockefellerek,Rochildok,Vartburgok számláira folyik rendszeresen.A FED egy ingyenélő tróger Pénzmanipulátor élősködő tróger banda.
jandera9
Hát ez az és az áfáról még nem is beszéltünk. Tudom, hogy a segélyek elenyészőek ahhoz képest, amit felülről nyúlnak le magas körök, de boszant. Miért kap több pénzt, az, aki csak gyereket gyárt sír-rí folyton és tartja a markát, mint egy diplomás fiatal. Nagyon sok negyven -övenéves veszítette el a munkáját, lerobbant egészségileg, ledolgozott több évtizedet, de kevesebb pénzt kap lényegesen, int a kisebbségiek. Miért van annyi hajléktalan, mit ér a szociális háló? Aki rosszul keres, az alapvető létfentartásáért küzd, aki jobban keres, annál meg hatalmas pénzt visz el az adó.
Zsoltika
nem normális, persze, de azért a kétszeres különbség (br/n) - nekem legalábbis - jó kis túlzás.
gondolkodo
@Zsoltika: Ha dolgozolm munkáltatód köteles adni kimutatást, mennyit kapsz kézhez és mennyit kap állambácsi!
Figyelmesen nézzed meg, mennyi a levonás a Te bruttódból és azon felül a cég mennyit fizet Utánnad!
A Te bruttód és cég befizetésének összeg a munkád értéke. Most nézzed meg, mennyit is kapsz belőle?!
Zsoltika
@gondolkodo: amiről beszélsz, az a bruttó béren felül van.
bruttó és nettó között kisebb a különbség, itt arról volt szó.

esdi
Ideje lenne a pontos elszámolásoknak. Jogunk lenne tudni, mennyi pénz folyt be a költségvetésbe /vagy valahova.../, és pontosan mire és mennyit költünk. Pontosan. Ha eladósodtunk, miért, mire költöttük, mindez valóban szükséges volt-e . Ha nem így volt végre egyszer feleljen is ezért valaki.
Ha én remekül dorbézolnék, s utána a nadrágszíjat is meghúzó szomszédomat kérném /sőt kötelezném/ a számláim fizetésére mentőt hívna a kóros elmeállapotom miatt....

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.