A hétfői, székelyudvarhelyi tragédia áldozatát Sipos Dávidnak hívták.

A falomlás során elhunyt fiú édesanyja végignézte fia újraélesztését

Súlyos mulasztások sora vezetett Dávid halálához. Forrás: Pixabay

A 17 éves, Farkaslakáról való srác a Palló Imre Művészeti Líceum 12. osztályos diákja volt. Kedd este a székelyudvarhelyi Művelődési Ház kiállítótermében a karácsonyi kiállítás megnyitóján megemlékeztek róla, egy-egy szál virággal rótták le kegyeletüket a megjelentek – írta az Új Magyar Szó.

A Palló Imre Művészeti Líceum Facebook-oldalán búcsúzott el diákjától. Mint írják, nem lett volna szabad megtörténnie ennek a tragédiának.

»Egy olyan embert veszítettünk el, aki egy felszólalásával képes volt egy egész osztály arcára mosolyt csalni.«

Dávid édesanyja ápolónőként dolgozik a sürgősségi osztályon, a kórházban ő törölte le a homokot azoknak a lányoknak az arcáról, akik a romok alá kerültek. Ekkor tudta meg, mi történt, és azt is, hogy a fiát akkor még a romok alatt van. Dávid az ebéd után ledőlt pihenni a szobájában, Nem vette észre a fal repedését, így nem tudott kimenekülni a beomlás előtt.

Miután az anya odaért a helyszínre, nem sokkal később megtalálták a fiát.

„A lábánál álltam, és figyeltem, ahogy intubálni és lélegeztetni próbálják. Ötvenen dolgoztak a megmentésén” – emlékezett vissza a történésekre a Ripost szerint.

A fiú nyelő- és légcsöve tele volt porral, törmelékkel, majdnem egy órába telt, mire szállítható állapotba hozták. Az édesanya előbb elindult a kórházba és a műtőnél várta a fiát, de Dávid a kórházba szállítása közben életét vesztette.

Fotó: Pixabay

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok