A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség vádat emelt azzal az üzlettulajdonossal szemben, aki a józsefvárosi kisboltja galériáját nehéz árukkal túlterhelte, ami ennek következtében leszakadt, és a balesetben egy ember meghalt.

Meghalt az üzletben a vásárló, mert rászakadt a galéria

Fotó: 123rf.com

A vádirat szerint a vádlott 2002 óta üzemeltette a tulajdonában lévő VIII. kerületi élelmiszerüzletet, ami egy galériázott helyiségben működött.

A vádlott nem rendelkezett a galéria terhelhetőségére vonatkozó adatokkal, ennek ellenére azt raktárként használta.

Hozzátették, hogy 2021. december 28-án délelőtt a túlterhelt galéria végül leszakadt, és annak szerkezete, valamint a galérián tárolt tárgyak az üzletben tartózkodó alkalmazottra, valamint az akkor szintén az üzletben tartózkodó üzletkötőre zuhantak.

A balesetben az üzlet alkalmazottja könnyebben megsérült, az üzletkötő azonban a leszakadt törmelék alá szorult és a helyszínen életét vesztette.

Hangsúlyozták, hogy a baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte a munkavédelmi rendelkezéseket, ezen belül nem gondoskodott a megfelelő szerkezetű és szilárdságú galériaszint kialakításáról, illetve nem alakított ki megfelelő raktárt az üzletben tárolt áruk részére.

A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség a tulajdonost halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja, és vele szemben fogházbüntetés kiszabását indítványozza – közölte a Fővárosi Főügyészség.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.