Lázár János építési miniszter nem tudta megemészteni, hogy a köztársasági elnök nem írta alá azt a múlt héten elfogadott törvényt; közösségi oldalán ment Novák Katalinnak.

Lázár János nekiment Novák Katalinnak: "gyávaság és régi kommunista reflex"

Fotó: MTI/Katona Tibor

A törvény lehetővé tenné, hogy ingyenesen magánkézbe adják az állami tulajdonú kastélyokat. Azonban a köztársasági elnök aláírás helyett alkotmánybírósági normakontrollra küldte azt

- számol be az Rtl.hu.

Lázár János vasárnap jelentette be, hogy nagy magyar vállalatoknak, az OTP-nek, a Mol-nak és a Richternek, valamint más, nemzetközi háttérrel is rendelkező vállalatoknak felajánlják, hogy fogadjanak örökbe néhány kastélyt, magyarul ezeket ingyen kapnák meg.

Az indoklás szerint maga a koncepció támogatható, a törvény rendelkezései azonban anélkül teszik lehetővé a magántulajdonba adást, hogy „ehhez a törvényalkotó a nemzeti vagyon megfelelő védelmét biztosító garanciális szabályokat teljeskörűen meghatározta volna”.

Lázár a Facebookon úgy szúrt oda Nováknak, mint ahogy a fideszesek csak nagyon ritkán szoktak egymásnak.

„Ha jóhiszeműen értelmezem a lépést, akkor sem értem a célját. A Sándor-palota jogászai azt mondják: úgy változtassunk, hogy ne változtassunk semmit. A törvény lényege pontosan az, hogy változtatni kell az eddigi gyakorlaton.”

„Ha rosszhiszeműen értelmezem, akkor viszont értem a mai döntést: gyávaság és régi kommunista reflexek vannak mögötte. Remélem, tévedek, és az elnök jogászai csupán nem olvasták a törvényt, vagy nem értik annak lényegét.”

Ezeket írta a miniszter, aki szerint a magántőkét nem megdönteni kell, hanem bevonni az épített örökség megóvásába, a kastélyok felújításába és fenntartható működtetésébe.

Megtisztelő Elnök asszony kitüntető figyelme, hiszen az alkotmányos normakontroll intézményét szinte csak az ÉKM-es jogszabályoknak tartja fönn

– szúrt oda még egyet Lázár Nováknak.

Az építési miniszter itt arra utal, hogy a Sándor-palota az állami beruházásokról szóló törvényt sem okézta, ami szintén hozzá köthető.

A köztársasági elnök azt sem írta alá, hanem továbbküldte az Alkotmánybíróságnak, amely meg is állapította, hogy Alaptörvény-ellenes a jogszabály. A beruházási törvény átdolgozott változatát végül októberben megszavazta a parlament és Novák Katalin is rábólintott.

Az arany karórás Lázár János 9 éve is hevesen reagált, amikor a párttársai az urizálásért támadták.

Forrás: Rtl.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
Most akkor ez a triumvirátus - Don Vétó, a Nemzethy háziszárnyas és Lézer Dzsoni - elbábozzák nekünk, hogy demokrácia van kis hazánkban?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
""Szinház az egész világ...""---ez is csak egy burleszk a nép vakítására!
""Nézd, mennyire a szivünkön viseljük a nép sorsát...""---és az Ablaklady is beírhat egy pirospontot!
jesz
hát persze, hogy morog...fantasztikus összegű baksistól esik el...persze előbb-utóbb meglesz az az engedély(aláírás)csak kicsit több éhes szájat kell betömni
szaboria1
Janó Nagyon kezdi megint keverni a kártyát. Pedig már egyszer bele bukott.
nejlontacskó
@jesz: dehogy esik el Jancsika a baksistól, csak futni kell egy két demokráciaszagú kört, hogy mindenki számára nyílvánvaló legy, hogy itt olyan demokrácia van, amit még, nem látott a világ!
jesz
@nejlontacskó: bocs, de felröhögtem...nálad a pont!
jáger laszló
Ezt dicséretként kell felfogni
ugyanis NK gyermek és családszerető , közösségi,demokratikus beállítottság kommunista identitású személy!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.