Úgy fest, ezt csak úgy meg lehet tenni.

Lázár János kommunistázott egyet Novák Katalinnak, de úgy tűnik, ő nem bánja eztÜdvözlet Kiskunhalasról/Facebook/Petőfi Népe/Baon.hu

Mint ismert, Novák Katalin szerdán vétójogával élve az Alkotmánybírósághoz küldte a kulturális örökség egyes elemeinek fenntartható fejlesztéséről szóló törvényt – emlékeztet a 24.hu. Ez az a törvény, amely lehetőséget adna az állami tulajdonban lévő hazai kastélyok „örökbe adására”.

A döntést Lázár János kommentálta a közösségi oldalán. Azt írta:

Ha rosszhiszeműen értelmezem, akkor viszont értem a mai döntést: gyávaság és régi kommunista reflexek vannak mögötte. Remélem, tévedek, és az elnök jogászai csupán nem olvasták a törvényt, vagy nem értik annak lényegét.

Ezután arra számíthattunk volna, hogy a Sándor Palota reagál valamit Lázár János Novák Katalinnak címzett súlyos kijelentéseire, de nem így történt.

Novák sajtóosztálya a lapnak azért elmondta: az államfő döntésének hátteréül szolgáló érvek az Alkotmánybíróság honlapján elérhető az elnöki indítványban olvashatók.

Ebből kiderül, hogy az elnöki indítvány egyebek mellett azt kifogásolta, hogy Lázárék törvénye – az elidegenítés lehetőségét főszabály szerint, illetve lényegében kizáró nemzeti vagyontörvényhez képest – a kiemelten védett vagyon egy részét lényegesen enyhébb szabályozási rezsim alá helyezi.

Forrás: 24.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Ezt inkább Orbánnak kellett volna mondania,mert ő kommunizál folyamatosan!!
csak ennyi
barátilag J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.