Az intenzív havazás miatt Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőterén késésekre és járattörlésekre kell számítaniuk az utazóknak szombat este – tájékoztat a Budapest Airport Zrt.

Ilyen változásokat okoz a havazás Ferihegyen

A Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér, korábbi nevén Budapest Ferihegy nemzetközi repülőtér Budapest nemzetközi repülőtere, Magyarország öt nemzetközi repülőtere közül a legnagyobb és legismertebb. Forgalma meghaladja az évi 10 millió utast. Fotó: MTVA/Bizományosi: Balaton József

Az időjárási körülmények miatt az 1-es futópályát le kellett zárni, így a repülőtér jelenleg egy futópályával üzemel.

A repülőtér hóeltakarító flottája folyamatosan dolgozik az üzemelő 2-es futópálya, a gurulóutak és az előtér tisztításán.

Ugyanakkor a gépek jégtelenítése is folyamatos, de a szokásosnál hosszabb időt vesz igénybe, így szombat este késések és járattörlések is előfordulhatnak.

A repülőtér felhívja az utasok figyelmét, hogy kövessék nyomon járatuk státuszát, és az időjárási viszonyokra való tekintettel induljanak el korábban a repülőtérre.

Ezzel elkerülhetik az esetleges forgalmi akadályokat, és legalább két órával a gép indulása előtt érkezzenek meg a 2-es terminálra.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.