Karsai Dániel alkotmányjogászt a sporthoz és a labdarúgáshoz fűződő viszonyáról kérdezték.

Karsai Dániel álmai nem is lehetnének távolabb a szomorú valóságtól

Még szép, hogy Vasas! Forrás: Youtube

A Sportal.hu-nak a gyógyíthatatlan ALS betegséggel küzdő Karsai elmondta, hogy a gimnáziumban atletizált. Az öccsével ezután a Vasas ificsapatában focizott, később a MAFC-ban játszott. Strasbourgban az Európai Tanács futballcsapatát erősítette. Elzász megye VI. osztályú AS Neudorf csapatában bajnoki címet is szerzett.

Jiu-jitsuban a barna övig jutott. Kétszer teljesítette az országos Kéktúrát, 2014-ben megmászta az 5500 méter magas Kala Patthart és járt az Everesten is. Az alkotmányjogász évekig nem járt ki a Fáy utcába, de miután visszatalált korábbi szurkolói lelkesedéséhez, „életre-halálra” szereti az angyalföldi piros-kékeket.

Karsai Dániel ezúttal is úgy fogalmazott, hogy minden nehézség ellenére élete egyik legjobb éve volt a tavalyi, mert valamiféle spirituális erőt kap folyamatosan. Rendszeresen azt álmodja, hogy egészséges. „Sétálok lazán, jókedvűen futok, mint Forrest Gump. Aztán reggelente jön a valóság felismerése, és azt mondom magamnak: így, ebből kell kihozni a legtöbbet.”

Karsai Dánielt tavaly augusztusban diagnosztizálták ALS-el, ekkor úgy döntött, eutanáziával szeretne véget vetni az életének, amikor az már túl sok szenvedéssel járna. Magyarországon a hatályos törvények ezt nem teszik lehetővé, ezért a Strasbourgi emberi jogi bíróságra vitte az ügyét.

Forrás: Sportál

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Karsai álmai MO-on +valósíthatatlanok szerencsére!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.