A Simonka-féle korrupciós ügy elsőrendű vádlottja évről-évre vissza nem térítendő támogatásokat kap.

Százmilliókat utalnak át Orbánék az egyik legdurvább fideszes bűnügy fő vádlottjának

Simonka kezét szorosan fogja a Fidesz. forrás: Pixabay

A 24.hu szerint az 1,4 milliárd forintos károkozással vádolt Simonka György büntetőpere 2024 januárjában fog folytatódni a Fővárosi Törvényszéken. Simonka és 32 társának tárgyalása 2020 elején kezdődött. Az azóta eltelt négy évben a legfontosabb tanúkat még nem hallgatta meg a bíróság.

Simonka az országos politikától visszavonult, társai viszont nem mentek messzire korábbi tevékenységüktől: a bűnügy elsőrendű vádlottja, Kékessy Mihály György a 24.hu szerint továbbra is gazdálkodóként dolgozik. A Magyar Államkincstár támogatói nyilvántartása alapján pedig annak ellenére, hogy ő a korrupciós ügy fő vádlottja, több mint 325 millió forint támogatást vett fel költségvetési és uniós forrásból azóta, hogy 2020-ban elindult a büntetőper.

Kékessy és Simonka közeli ismerősök, több közös vállalkozásuk is volt korábban, sőt, volt, hogy egy időre Kékessy nevére került a tulajdonjoga annak a vagyonzár alá vett háznak, amelyben Simonka lakik a családjával.

A büntetőeljárás kezdete óta Simonka és szintén vádlott felesége szintén felvett tízmillió forint támogatást.

Jutott támogatás a volt politikus unokahúgának, a hatodrendű vádlottnak is, ő 28 milliót vett fel, mióta elindult a per. A negyedrendű vádlott Kerényi István, Kerényi János fideszes országgyűlési képviselő unokaöccse ötmilliós támogatást kapott, míg a kilencedrendű vádlott, Uhrin András a támogatási adatok szerint 25 millió forintot vett fel.

Simonkára az ügyészség 850 millió forint erejéig kért vagyonelkobzást, ha elítélik, nyolc és fél évre börtönbe is kerülhet.

Forrás: 24.hu
Fotó: Pixabay

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
mert egy jó (lopós) fideszes megérdemli! -ugye gyogyi fidesznyikek?
namihami
A köznép tud egy pontosan ideillő szót: omerta!
Menőmanó
Minél nagyobb gazember, annál inkább, és annál több jár neki.
jáger laszló
Hát nem 1 csipet csapat a társaság az biztos!!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.