Közös újévi nyilatkozatban állt ki a családok fontosságáért a Családbarát Elnökök Hálózata. A magyar, a szerb és a bolgár államfő által jegyzett dokumentumot hétfőn Novák Katalin köztársasági elnök is közzétette a Sándor-palota honlapján.

Novák Katalin a szerb és a bolgár államfővel fontos dokumentumot írt alá közösen – Itt vannak a részletek!

Novák Katalin köztársasági elnök. Fotó: MTI/Sándor-palota

A Novák Katalin magyar, Aleksandar Vucic szerb, és Rumen Radev bolgár köztársasági elnök által jegyzett nyilatkozatban azt írták: a Családbarát Elnökök Hálózata minden év kezdetét megfelelő alkalomnak tartja arra, hogy "tanuljunk a múltból és tervezzük a jövőt, és újult optimizmussal és reménnyel ragadjuk meg az előttünk álló lehetőségeket, és foglalkozzunk a számunkra fontos kérdésekkel".

Úgy fogalmaztak:

"felemeljük szavunkat, ez alkalommal a családok fontosságáért a mai világban".

"Meggyőződésünk, hogy a családok jelentik a társadalom alapját, értékeink forrását és nemzeteink erejét. A család támogatást, útmutatást és szeretetet nyújt, valamint alakítja jellemünket és identitásunkat" – jegyezték meg.

A családot a legjobb környezetnek nevezték a gyermekek neveléséhez is, akik kijelölik az utat, amelyen a nemzetek járnak és alakítják a Föld jövőjét. Az erős családok biztosítják a felelősségvállalás kultúráját, amely hozzájárul a fenntarthatósághoz és csökkenti az éghajlatváltozás veszélyeit – emelték ki.

Hisznek abban, hogy a családok védelmet, segítséget és elismerést érdemelnek az államok és a társadalmak részéről. Ezért határozottan támogatják azokat az intézkedéseket, amelyek elősegítik a családok jólétét, erősítik a családi összetartozást, támogató környezetet biztosítanak a családalapításhoz, lehetővé teszik a nők számára, hogy anyaként és a munkában is egyaránt érvényesüljenek, segítenek a rászorulókon, és biztonságos jövőt teremtenek a gyermekek számára – fogalmaztak.

Bátorítják polgáraikat, hogy az új évben továbbra is ápolják a családot mint a társadalom legfontosabb intézményét, és nyújtsanak segítséget a rászorulóknak.

"Tegyünk a családjainkért, és ezáltal országainkért" – írták a közleményben, békét, jólétet, egészséget és boldog új évet kívánva.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Realitás
A család alapvető,de az legkisebb 1ség
a politikában sajnos az utolsó
csak ennyi
barátilag
J.L.
lampa laz
Kató, te egy felesleges nyűg vagy a teljesen felesleges hivataloddal és dolgaiddal együtt az ország nyakán. A bajt tetézi még az is, h qrva sok pénzünkbe kerülsz.
izéke
A magyaroknak szánt dokumentumban első helyen az orbán családbarát kifejezés áll,aztán a kormánytagok és felszopók családja,a rájuk szavazó birkáknak csak az maradt,hogy tapsolhatnak és szavazhatnak rájuk...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.