Szakdolgozóhiányt okoz, hogy január 1-től a munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó cégek már nem dolgozhatnak az állami egészségügyben.

„Ágyakat kell szabadon hagyni, részlegeket kell bezárni” – Fájdalmas változással kezdődik az év az egészségügyben

A Zuglói Egészségügyi Szolgálat épülete. Illusztráció: MTI/Hegedüs Róbert 

Több budapesti kórházban komoly nehézséget okoz, hogy január 1-től megszüntették az úgynevezett bérnővérek alkalmazását – számol be értesüléséről az RTL Híradó. Bérnővérek azok az egészségügyi dolgozók, akik szabadidejük terhére más kórházakban is munkát vállalnak, vagy vállalkozóként ott dolgoznak, ahol éppen szükség van rájuk. Egy érintett a Híradónak úgy fogalmazott:

Rákényszerítettek, hogy szolgálati jogviszonyba menjek, márpedig én nem fogok. Én is el fogok menni trafikba vagy akárhova is.

A szolgálati jogviszonnyal az a legnagyobb problémája, hogy átvezényelhetnék más intézménybe, ráadásul eddigi pénzéhez képest akár 30-50 százalékkal kevesebbet keresne. Ugyanerről számolt be a Híradónak egy munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó cég vezetője: minden velük kapcsolatban álló szakdolgozóval beszéltek, akik közül nagyon sokan jelezték, hogy nem szeretnének szolgálati jogviszonyba átmenni.

Csökkenteni kell a kapacitásukat. Ágyakat kell szabadon hagyni, részlegeket kell bezárni. Mert nem jut oda megfelelő egészségügyi szakdolgozó. Nem lehet műszakokat kiállítani

– idézi a Híradó Rékassy Balázs egészségügyi közgazdászt. Rékassy szerint egyes osztályok működése nagyban függ ezektől a bérnővérektől, gyakran előfordul, hogy egyes osztályok szakdolgozóinak akár egyharmada is ilyen jogviszonyban dolgozott.

Éppen csütörtökön jelentette be az orosházi kórház is, hogy hétvégén megszűnik a fekvőbeteg-ellátás az urológiai osztályán. A kórház közleménye ugyanakkor nem tér ki arra, hogy ennek mi az oka.

Forrás: RTL Híradó

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
A Pintér Takács duó a betegek legnagyobb ellensége! Rösszabbak egy szuper baktériumnál.Azért, mielőtt végképp megszűnik közegészségügyi betegellátás, kéretik megszavazni az eutanáziát!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
A Pintér Takács duó a betegek legnagyobb ellensége! Rösszabbak egy szuper baktériumnál.Azért, mielőtt végképp megszűnik közegészségügyi betegellátás, kéretik megszavazni az eutanáziát!
jáger laszló
Ennek LNÉre a szakmai munka magas színvonalon tovább folytatódik
Szokás szerint!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
izéke
" annyira kevés a beteg,hála a sok stadionnak,hogy már alig van szükség a kórházak munkájára " origó
justhpeter
Fog ez alakulni... 2025 végére biztosan eljut odáig, hogy a fideSSnek már nem kell sok energiát fektetni a 2026-os választásba.
Pusztai
nem lehet, hogy a nyugdíj kassza feljavítása a cél?
CsipkeRózsa
Az egészségügy javítása helyett a rosszabbítására törekednek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.