Az orvosi kamara volt igazgatója szerint egy átfogó reform lehet az egyik oka annak, hogy a héten egyszerre menesztettek 24 kórházigazgatót.

Kincses Gyula a kirúgott kórházigazgatókról: Az egészségügy átalakítására készülhet a kormány

Illusztráció: MTI/Vasvári Tamás 

A kórházigazgatók tömeges menesztése mögött két indok állhat: az intézmények adósságának növekedése vagy egy szerkezeti átalakítás előkészítése

– mondta a Telexnek Kincses Gyula orvos, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) volt elnöke.

A Belügyminisztérium szerdán közleményben jelentette be, hogy az Országos Kórházi Főigazgatósággal (Okfő) együtt egyszerre 24 kórházigazgatót mentenek fel pozíciójából. Több évtizedes távlatban nem volt példa arra a magyar egészségügyben, hogy egyszerre ennyi vezetőt mentsenek fel.

Kincses Gyula a Telexnek azt mondta a kórházak lassan 135 milliárd forintnyi tartozásáról, az adósság oka nem a rossz működés vagy pazarló gazdálkodás: ekkora és ilyen széttagolt ellátórendszert ennyi pénzből nem lehet működtetni.

A korábbi MOK-elnök szerint a példa nélküli felmentések másik oka az lehet, hogy a kormány rájött, nem halogatható az ellátórendszer szerkezetének átalakítása. Szerinte lehetséges, hogy a Belügyminisztérium olyan vezetést szeretne, ami nem kötődik az eddigi rendszerhez, és együttműködőbb a szerkezeti reformokban. Kincses úgy látja, ha valóban átalakítás lesz, annak megvalósítására 2024 második felében van esély.

Forrás: Telex

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"Hithű dilettánst minden kórház élére!"...
Qqberci
"Hithű dilettánst minden kórház élére!"...
Nessy
@Qqberci: Olyan vezetők kellenek, akiknek politikai tisztánlátását nem homályosítja el minimális szaktudás sem! Lojális cölöpteknőcök! Isten óvja a betegeket!
CsipkeRózsa
Az Orbán kormány 13 éve folyamatosan átalakítja az egészségügyet, persze az oktatást is, meg mindegy egyebet.
Clavigo
Hívhatjuk " átalakításnak " is ,,a még működő maradék eü. romba döntését..
Nessy
@CsipkeRózsa: Ezért sikerül az unió második legszegényebb országává válnunk! Igaz, lettek oligarchák, új földesurak, Stadionok, luxus hotelek. Lettünk európai nemzetből türk, kipcsak nemzet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.