A horvátok szerint nem mondott igazat Hernádi Zsolt az olaj szállítási költségéről. Hernádi Zsolt még kedden beszélt arról az Indexnek, hogy a horvát kőolajszállítási költség négyszerese a méltányos piaci árnak, mert a horvátok visszaélnek Magyarország kiszolgáltatott helyzetével.

Határozottan visszautasította Hernádi Zsolt Mol-vezér szavait a horvát olajvezetékeket üzemeltető Jadranski naftovod (Janaf)

– írja a hvg.hu a a horvát Index.hr-en idézett közlemény nyomán.

Kiverte a biztosítékot a horvátoknál az Indexen megjelent Hernádi Zsolt-interjú, miszerint sarcolnák Magyarországot

Hernádi Zsolt, a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Hernádi Zsolt nemrég az Indexnek adott interjúban a horvátok monopolhelyzettel való visszaélésére hivatkozva igyekezett igazolni, hogy miért nem racionális lépés csökkenteni Magyarország kitettségét az orosz olajnak. A vezérigazgató azt mondta, hogy a horvátok által meghatározott tranzitdíj még mindig a négyszerese a „méltányos piaci árnak”.

A MOL elnök-vezérigazgatója azt is mondta, hogy Horvátország Szlovákiát és Csehországot is megsarcolja. Egyszerűen azért, mert tengerparti országként megteheti. Magyarországnak emiatt továbbra is 60-65 százalékban orosz kőolajat kell feldolgoznia.

A horvátok szerint méltányos áron mérik a szállítást

A Janaf szerint viszont a szállítási díjak kiszámításánál olyan ellenőrzött módszertant alkalmaznak, amellyel minden felhasználó felé biztosítható az egyenlő bánásmód, és nem az egyes jogi személyekhez, hanem a csővezetékben meglévő részesedésükhöz kapcsolódik, amivel szerintük a Mol is tisztában van.

Forrás: hvg.hu, 24.hu, 444

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Proktor
Micsoda szemtelenség, hogy a csőtulajdonosok olcsóbban kapják a gáz tranzitdíját!
jesz
Ez a körözött személy állítja, mennyi is a méltányos ár?...na marhajó...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.