Nagy bejelentést tett a Facebook-oldalán Lázár János építési és közlekedési miniszter vasárnap este.

Mi történt? Lázár János nem indul egyéniben a 2026-os választáson
Fotó: MTI/Rosta Tibor

Azt írja, számára 2024 a korszakváltás éve. Nemcsak az Építési és Közlekedési Minisztériumhoz tartozó ágazatokban, az építések, az állami beruházások és a közlekedés terén, de a saját politikai pályáján is.

Hat országgyűlési ciklus, azaz közel negyedszázadnyi képviselőség után, 2026-ban nem indulok újabb, egyéni parlamenti mandátumért a választókerületben

- írja Lázár.

Úgy fogalmazott, az elmúlt évek közös eredményeire, az ígéretek teljesítésére, a többször megerősített felhatalmazásra büszke. Köszönetet mondott a választóinak és a támogatóinak, a munkatársainak és a családojának.

Életemnek ezt a korszakát most lezárom. Ezt a ciklust követően egyéni választókerületi képviselő már nem leszek, de politikus maradok: a szűkebb és a tágabb pátriám, a magyar vidék és az Alföld, a politikai közösségem és a pártom továbbra is számíthat a munkámra

- fogalmazott a miniszter.

"A szülővárosomban azonban gyökeres változásra van szükség" – folytatta.

Hódmezővásárhely ma végletekig megosztott, egyre jobban lemaradó város. Ha ezen változtatni akarunk, kevesebb pártpolitizálásra és több munkára, kevesebb vitára és több közös nevezőre van szükség. Az új műsorhoz pedig új férfi kell. Vagy nő – majd a választók eldöntik.

Lázár szerint a jelenlegi, Márki-Zay Péter helyett (hiszen ő nem fideszes, hanem ellenzéki) 2024-ben új polgármesterre, 2026-ban pedig új országgyűlési képviselőre van szükség. 

Forrás: Facebook

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
előre menekül a lézerannyitisér jankó!!!
lampa laz
"Hódmezővásárhely ma végletekig megosztott", nemcsak ez a város hanem az egész ország, te mocsok és ezt ti tettétek. A fidesz 14 év legeredményesebb munkássága a gyűlöletkeltés volt, amit te most úgy bámulsz mint a messziről jött idegen.
dr. prédikátor
előre menekül a lézerannyitisér jankó!!!
izéke
Minek fáradozzon meg korteskedjen,mikor anélkül is bekerülhet,hogy a kisujját is mozdítaná? De azért fog kapni választási költségtérítést,remélem? Nehogy éhenhaljon a kiccsalád...
Dr. Proktor
Ezek szerint megigérték neki a listán indulás egyik befutó helyét...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.