Szijjártó Péter arról beszélt, hogy 2024 lesz a politika Super Bowlja és mi nem fogjuk feladni nemzeti érdekeinket.

Nem kell aggódnunk, Szijjártó Péterék nem fognak engedni a zsarolásnak és a nyomásgyakorlásnakSzijjártó Péter/Facebook

Mivel 2024 sorsdöntő, választási szuperév lesz,

tudjuk, hogy hatalmas lesz a nyomás, de a jövőben sem fogunk engedni semmiféle zsarolásnak és nem fogjuk feladni a nemzeti érdekek képviseletét

– írta hétfői Facebook-bejegyzésében a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter úgy fogalmazott, minden fellelhető és komolyan vehető statisztika szerint az idei év lesz a politika Super Bowlja, hiszen korábban még soha nem fordult elő az, hogy egy esztendő során a világ 78 országában tartsanak választásokat, amelyeknek eredményei közel négymilliárd embert érintenek majd közvetlenül.

Hangsúlyozta: 2024 ezzel választási szuperév lesz, amelyből Magyarország is kiveszi a részét az európai parlamenti választásokkal, de polgárok százmilliói választanak majd az Amerikai Egyesült Államokban, Oroszországban, Indiában, Mexikóban és az Egyesült Királyságban is.

Mivel a Föld lakosságának közel fele szavazóurnákhoz járulhat, az idei évi választások végkimenetele az egész világ szempontjából meghatározó lesz. A mi szempontunkból különösen fontos amerikai és európai uniós választások lehetőséget teremtenek arra, hogy a háború, a fegyverszállítások és az értelmetlen emberáldozatok helyét végre átvegye a béketeremtés – olvasható a bejegyzésben.

Azt írta: az idei évben

mi, magyarok azért fogunk küzdeni, hogy kinyissuk Brüsszel szemét,

és az Európai Unió vezetése végre lássa a valóságot, ezáltal pedig képessé váljon az eddigi vezetési hibák kijavítására.

Kitért arra is: mindazzal, ami

idén ránk vár, már az új világrend kialakulásának kellős közepében találjuk magunkat, ahol minden eddiginél több erőfeszítésre lesz szükség ahhoz, hogy garantálni tudjuk az ország fizikai és gazdasági biztonságát, annak érdekében, hogy Magyarország a most formálódó új korszak győztesei közé kerülhessen.

A nemzetközi liberális mainstream "mindig hatalmas nyomást fejtett ki ránk, mi viszont mindig kitartottunk, s mindig be is bizonyosodott, hogy jól tettük" – zárta bejegyzését Szijjártó Péter.

Forrás: MTI

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
"nem fogjuk feladni a nemzeti érdekek képviseletét"- az orosz nemzeti érdekek képviseletét, még akkor se, ha az ország beledöglik is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Maccska: @KisTehen: = 0rbán but hernyói
nejlontacskó
Ez a kettőnk közti beszélgetés 2021. nyár végén - ősz elején történt a III. kerület Lajos utca egyik éttermében.
A rendőrségi jegyzőkönyv ide vonatkozó részleteit lentebb olvashatjátok.
Ügyészségről szóló törvény 16. § (1):
Az ügyészség köteles biztosítani
a) minden, a hivatali tevékenysége során tudomására jutott bűncselekmény következetes üldözését
BH+ 2015.11.450:
"A bűnpártolással kapcsolatosan megjegyzi a KÚRIA, hogy a büntetőeljárás sikerének meghiúsítására irányuló törekvés minden olyan magatartást felölel, amely objektíve alkalmas az eljárás sikerének meghiúsítására, közelebbről a tényállás felderítésének megakadályozására. Így például az eljárás megindításának vagy folytatásának akadályozása, a feljelentés meggátolása."
csak úgy....
@KisTehen: = élösködö fideszpoloska :)
rücsü41
Sz.Peti fiatal politikus, mert nem tudja, hogy a politikában nincs soha sem!Lesz az a vezető ember majd nálunk aki majd szavazáskor ki megy egyet könnyíteni magán a mosdóba, vagy frissítésül kimegy a szavazás előtt kávézni, mert rájött hogy az pont akkor kell neki!
Sakk Matt
"tudjuk, hogy hatalmas lesz a nyomás, de a jövőben sem fogunk engedni semmiféle zsarolásnak és nem fogjuk feladni a nemzeti érdekek képviseletét"

De, mint doktor mini-szterelnök úrtól tudjuk, "A magyar genetikailag nem érzi a nyomást."
kereső
"A magyar szó még nem magyar érzés, az ember, mert magyar, még nem erényes ember, és a hazafiság köntésében járó még korántsem hazafi. S hány ily külmázos dolgozik a haza meggyilkolásán…
A magyar Akadémia körül – Vajthó László: Magyar idézetek könyve. Egyetemi Nyomda, Bp., 1942., 27.;

Ha anyaföldünk mocsárit, kopárságit említem, s nem dicsérem: hazaszeretetbül ered; mert inkább viruló kerteket kívánnék ott szemlélni, hol ma vadkacsa s vadlúd, vagy homok és por.

…sohasem hihetem, hogy előítélet, balvélekedés és tudatlanság alapja lehessen egy nemzet előmenetelének s boldogságának.
Hitel – Uo.;"
Széchenyi István

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.