Lee Dongche, a dél-koreai üzletember, még Mészáros Lőrincnél is gyorsabban és nagyobb mértékben gazdagodott az elmúlt években – írta meg a 24.hu.

Beruházás Debrecenben és börtöncella Dél-Koreában – íme Mészáros legújabb puszipajtása

Mészáros Lőrinc, a Mészáros Csoport tulajdonosa beszédet mond a Pro Filii Alapítvány sportmez-adományozási programjának átadóünnepségén a Felcsúti Sport- és Konferenciaközpontban 2023. augusztus 29-én. Kétszázmillió forint értékben mintegy 70 ezer 2Rule terméket adományozott a Mészáros Csoport Pro Filii Alapítványa a Sportegyesületek Országos Szövetségén, a Nagycsaládosok Országos Egyesületén, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítványon, valamint az Állami Gondoskodásban Élő és Veszélyeztetett Fiatalok Támogatásáért Alapítványon keresztül rászoruló fiataloknak. Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Lee Dongche, aki részt vett egy magyarországi beruházás alapkőletételén Szijjártó Péter kíséretében, Dél-Korea tíz leggazdagabb vállalattulajdonosa közé került.

Azonban nem sokkal később börtönbe került, miután a szöuli hatóságok két év letöltendő börtönbüntetésre ítélték bennfentes tőzsdei kereskedés miatt.

A börtönbüntetés ellenére az EcoPro részvényei emelkedtek, és januárra Dongche bekerült Dél-Korea tíz leggazdagabb vállalattulajdonosa közé. A debreceni beruházás révén, az EcoPro első Dél-Koreán kívüli üzemét hozza létre, ahol évi 108 ezer tonna katódanyagot gyártanak az európai piac számára, ezzel biztosítva a szükséges mennyiséget 1,3 millió elektromos autó akkumulátorának előállításához.

A 24. hu szerint az EcoPro és a Samsung SDI decemberben 34 milliárd dolláros beszállítói szerződést kötött, előre lekötve a debreceni üzem gyártókapacitásának nagy részét.

Dongche vagyonát az elmúlt évben sikerült meghatszoroznia, elérve a 3,22 billió won, azaz 847,4 milliárd forintot. Ez a rekordösszeg nemcsak növekedési tempóban, hanem vagyonértékben is felülmúlja Mészáros Lőrinc jelenlegi 660 milliárd forintos vagyonát.

Szijjártó Péter bejelentése szerint a magyar kormány 30 milliárd forintos támogatással járul hozzá az EcoPro 280 milliárd forintos debreceni beruházásához, amelynek próbagyártásai 2024 végére kezdődhetnek meg."

Forrás: 24.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Tempó, Kmalac! Beelőzték a gyerekkorit (ill téged)!
Nehogy már szégyenbe maradjatok!
Sztyepospista
Hihetetlen ! Létezik valaki a FÖLDÖN aki a Lölőnél is gyorsabban képes gazdagodni ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.