591,3 milliárd forint.

Orbán első számú strómanja egy évben annyit keres, mint egy kisebb falura való fideszes összesen

A. Leggazdagabb. Magyar. Forrás: Youtube

Ennyire becsülte a Forbes idén a leggazdagabb magyarrá kiszámolt Mészáros Lőrinc és családja nevére írt vagyonelemeket. Lölő vagyona egy év alatt 150 milliárd forinttal nőtt, azaz Mészárosék napi 410 millió forintot kerestek.

A család tehát másodpercenként mintegy 4745 forinttal gazdagodott – világít rá a hvg.

Vagyis: ha Mészáros Lőrinc lát egy tízezrest az utcán, csak akkor éri meg neki lehajolni érte, ha két másodpercen belül felszedi.

A gazdagodás egyik fő oka az Opus Global Nyrt., mely részvényeinek ára a Forbes lapzártájakor januárhoz képest 222 százalékos emelkedésben volt. Becslésük szerint az Opus kilövése összesen 110 milliárd forintot tesz ki Mészárosék vagyonnövekedéséből.

Emellett kiderült, hogy a 2022. szeptember 1-jén az állami autópályák többségének üzemeltetését átvevő MKIF – Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. – mögött végső soron Mészáros és Szíjj László áll, ez szintén jócskán megdobta a felcsúti család vagyonát.

Forrás: Forbes, hvg
Fotó: Youtube

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sakk Matt
@KisTehen: Nincsen második fele! A tényeket leírták Mészárossal kapcsolatban. Itt ő a téma.
Az tény, hogy mennyit keresett és így mennyivel gazdagodott.

Mutass egy olyan cikket, ahol pölö Bige kapcsán megemlítik Mészárost, bazmeg!
Sakk Matt
@KisTehen: Ez nem egy átfogó cikk! Ilyen alapon Tiborczékkal és a többi NER oligarchával is foglalkozni kellene! Ez lölö gazdagodásáról szól.
ómió
Nem ütősebbet kéne ennél hazudnotok, efftársak!?
Aki Én
"Csak az a közpénz, amit a magántőkealapokon keresztül Tiborczba pumpáltak, duplája annak a koszos 75 milliárd forintnak, amit a Forbes a friss vagyonlistáján feltüntetett, amiben benne sincs az ingatlanvagyona. Nevetséges az összeg, amit feltüntettek. A lista inkább olyannak tűnik, mint ami eltünteti az Orbán-maffia lopott vagyonát. Hogy véletlen vagy szándékos, azt nem tudjuk, de nyilvánvaló tény, hogy 75 milliárd ezeknek nem pénz."

nepszava.us/a-forbes-alabecsuli-orban-es-tiborcz-vagyonat/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.