A Meta, a Facebook anyacége közzétette a 2023 január-június közötti időszakban érkezett kormányzati adatkérések adatait – hozta le a Portfólió.

A magyar kormány rekordmennyiségű személyes adatot kért ki a Facebook-tól

Fotó: Pixabay

Összesen 1033 adatkérést küldtek be, melyek 1413 felhasználói fiókot érintettek.

Kiderült, hogy a magyar hatóságok fél év alatt annyi információt kértek a felhasználókról, mint 2021-ben egész évben.

Ugyanakkor a Meta jogi csapata csak az ügyek 50,63%-ában teljesítette a magyar kéréseket, ami rosszabb aránynak számít más európai országokhoz képest.

A legtöbb kérés a terrorizmus elleni küzdelem, bűnügyi nyomozások és kiberbiztonsági fenyegetések kezelése miatt érkezett.

A Portfolio szerint a magyar hatóságok fél év alatt több adatkérést küldtek a Meta felé, mint a hasonló lélekszámú Csehország. A magyar kéréseknek csak az ügyek 50,63%-ában tettek eleget, míg a cseh kérések 77,23%-ban találtak megfelelést. A jelentésből az is kiderült, hogy a Meta globálisan 76,9%-ban tett eleget az adatkéréseknek a 2023 január-júniusi időszakban.

Forrás: Portfolio

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kapanyél
Gondolom nem azokat kérték le, amellyek Gyurcsány, vagy Orbán pusztulását kívánták, hisz akkor nem sok profil maradt volna "érintetlen"! A terroristák, csalók és az összes többi köztörvényes bűnöző, meg megérdemli! Féljen, akinek félnie kell és bízom benne, hogy eredményre vezet a kikért adatok felhasználása. Sőt, annak is örülnék, ha nyilvánosságra hoznák a kikért profilokat, hisz az interpol és a magyar rendőrség is nyilvánosságra hozza a körözési listáit!
Qqberci
A Pegasus kimúlt, kell helyette valami...@Mirabilis: Kérni lehet, aztán legfeljebb a pofájukra kapnak egyet...
Dr. Proktor
A fortélyos félelem igazgatására utaznak a túlkoros lopósok...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.