Nem csak a hivatalos Facebook-oldalát vesztette el a hegedűművész, de a hackerek az ahhoz rendelt bankkártyáról is leemelték a pénzt.

Ha követte Mága Zoltánt a Facebookon, jó oka van, hogy már ne tegye: kitálalt a művész az elrabolt oldaláról

Kép: Mága Zoltán / Facebook

Sorban jelennek meg a meghökkentő tartalmak Mága Zoltán Facebook-oldalán immár fél éve, mivel – mint az RTL.hu arról beszámol – a zenésznek ellopták a nagyjából egymillió követős oldalát. De ennél nagyobb kár is érte Mágát:

A csalók nyáron a fiókhoz rendelt céges bankkártyájáról is leemelték az összes pénzt.

A hegedűművész eddig nem akart nyilatkozni a témában, hogy ne akadályozza a nyomozást. Újévi koncertjére készülve most mégis megszólalt, mivel – ahogy az RTL-nek mondta – rajongóit is félti a hackerektől.

Mélyen elszomorít, hogy a közönségem – ha nem sejti, nem tudja, mi áll az egész mögött – azt láthatja, hogy az »oldalamon« már régen nem olyan tartalmakat osztok meg, mint azelőtt. Pedig az Instagramon a kezdetektől kommunikáltam, mi történt, figyelmeztettem a rajongókat a veszélyre

– mondta Mága. Azt írja, a Facebook csapata nem tudott neki segíteni annak ellenére sem, hogy igazolta kilétét, egy idő után pedoig már nem is válaszoltak neki. Létre hozott egy új hivatalos oldalt is, azt viszont egyből letiltotta a közösségi oldal.

Az RTL becslése szerint egyébként egy Facebook-oldallal ekkora követőszámnál 5-25 ezer dollárt, azaz 1,7-8,8 millió forintot is kifizetnek egyes vállalatok a szponzorált posztokért, így nagyjából havi 5,4 millió forintot lehet potenciálisan keresni.

Mága Zoltán feljelentést tett, a Nemzeti Nyomozó Iroda jelenleg is nyomoz az ügyben. A hackertámadásokat minden erőfeszítés ellenére tipikusan nagyon nehéz felgöngyölíteni. A Nemzetközi Bírósághoz lehetne még fordulni – és a művész elmondása szerint valószínűleg ez lehet a következő lépés.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
Majd orbán kártalanítja,hisz senkit nem hagynak az út szélén
jesz
ez az eredménye annak, ha mindenáron dicsekedni akar(van mire, de a net az vékony jég)
Most így járt...szóljon a segítő aszisztensének, hogy jobban figyeljen
balos
@jesz: Mire ?Szerintem akármelyik primás leradirozza a "pályáról"!A farvízen jól úszik a fideSSben!
vacsi
Mindig mondtam én, hogy a bankkártya egy nagy szélhámosság...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.