A Puskás Ferenc Stadion metrómegállójának tetején egy új, multifunkciós létesítmény épül Budapesten, közvetlenül a Papp László Sportaréna mellett – írta meg a Telex.

Új épületkomplexum épül a Puskás Ferenc Stadion metrómegálló tetejére: Irodaház és négycsillagos szálloda is lesz benne

A Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. (KKBK) által közzétett fotó a Puskás Arénáról (b) 2019. október 27-én. Az új létesítmény, amely a futballmérkőzések mellett többek között koncertek, világkongresszusok rendezésével a turizmust is növeli majd, a korábbi Népstadion helyén épült fel két és fél év alatt, részben hasznosítva annak elemeit. A Puskás Arénát a Magyarország-Uruguay barátságos mérkőzéssel avatják fel november 15-én. Középen a Syma-csarnok, jobbra a Papp László Budapest Sportaréna. Fotó: MTI/KKBK

A beruházó, Chain Bridge Ventures Kft. tervei szerint a 29 ezer négyzetméteres épület irodákat, üzleteket, ételudvart és egy négycsillagos szállodát fog magában foglalni, és várhatóan 2026-ban fejeződik be.

Az épület, amit Centrale néven emlegetnek, egy könnyű acélszerkezetű komplexum lesz, mely a metróállomás tetején helyezkedik el.

A tervezett multifunkciós létesítmény kiskereskedelmi üzletekkel, vendéglátóhelyekkel és bérelhető irodákkal rendelkezik majd. A legfelső szinten egy háromemeletes irodatorony, valamint a Puskás Aréna felé egy 170 szobás, négycsillagos szálloda lesz elhelyezve.

A parkolást tekintve az épület száz gépjármű számára biztosít parkolóhelyet, ami közvetlen összeköttetésben áll majd a Papp László Sportaréna ezer férőhelyes parkolójával.

A Telex megírta, hogy a projekt részeként a Puskás Ferenc Stadion metróállomás is fejlesztésre kerül új bejáratokkal és mozgólépcsőkkel, melyek közvetlenül az épület kereskedelmi terébe vezetnek majd. A projekt célja a helyi infrastruktúra javítása és egy egyedi, élhető kereskedelmi létesítmény létrehozása, kiszolgálva ezzel a tömegközlekedéssel utazókat, helyi lakosokat és az irodák, valamint rendezvények látogatóit. A projektet a Bánáti + Hartvig Építész Iroda tervezi.

Forrás: Telex

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Létfontosságú. kiemelt nemzeti lenyúlda...
namihami
Kiemelt és állami? És ez kell és pont most? Persze, a haveri kör által begyűjtött építőipari kapacitást valahogy le kell kötni!
@Qqberci: 17.55: ami a visszaosztást is garantálja!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.