Ferencvárosban új főtanácsadóval erősítik a városvezetést, méghozzá Ádám Zoltánnal – írta meg a 444.hu.

A Corvinus kirúgott oktatója lett a főtanácsadó Ferencvárosban

Fotó: 444.hu/Youtube

Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere, aki a közösségi médián keresztül jelentette be a döntést, hangsúlyozta, hogy Ádám Zoltán szakértelme és tapasztalata jelentős hozzájárulást fog nyújtani a városvezetés munkájához.

Ezzel a kinevezéssel Ádám Gegesy Ferencet váltja a poszton, aki 2010-ig vezette a kerületet.

Ádám neve tavaly februárban robbant be a köztudatba, amikor a corvinusos vizsgabotrányban szerepet vállalt. Az oktató etikai eljárásokat kezdeményezett, mivel egy diákkal szemben kivételezést tapasztalt, amikor a tanuló családja nyomást gyakorolt az intézmény oktatóira.

A kezdeti vizsgálatok támogatták Ádám álláspontját, de végül kirúgták a botrány miatt. Az ügy kapcsán munkaügyi pert indított.

A 444.hu szerint a diákok többszöri tüntetése és az egyetemi dolgozók felmérése is azt mutatta, hogy az emberek többsége nem értett egyet Ádám kirúgásával, és jogtalan és aránytalan lépésnek tartotta. Hernádi Zsolt, a MOL vezérigazgatója és a Corvinus kuratóriumának elnöke, politikailag motivált botránynak nevezte az eseményeket, és kijelentette, hogy a visszavétel egy munkáltatói jogkör, ami az egyetem hatáskörébe tartozik.

Forrás: 444.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.