Ha globális logisztikai központ akar lenni Magyarország, ahhoz fejlesztések is kellenek.

Lázár János merész álmokról beszélt: Három éven belül hidrogénhajtású járművei lehetnek a MÁV-Volán csoportnak

Kép: MTI/Lakatos Péter 

Az ország geopolitikai pozíciója jelentősen felértékelődött, ezzel a logisztikai előnnyel élve Magyarországnak kell az áteresztő zsilip szerepét beöltenie nyugat és kelet között

– jelentette ki Lázár János pítési és közlekedési miniszter a Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség nemzetközi konferenciáján csütörtökön. A miniszter stratégiai feladatnak nevezte, hogy Magyarország a 21. század autóipari kihívásaira válaszolni képes ipari központ legyen.

Ha azt akarjuk, hogy Magyarországon keresztül menjen a személy- és áruforgalom keletről-nyugatra, ahhoz megfelelő infrastruktúra és járműpark szükséges, ezért az erőforrásainkat erre is szeretnénk felhasználni

– fogalmazott Lázár, fogalmazott a miniszter, felidézve: tavaly ősszel a MÁV-Volán csoport 6500 milliárd forintos, tízéves fejlesztési tervét terjesztették a kormány elé. A miniszter ismertette:

Lepsényi István, a MÁV igazgatóságának elnöke, egyben a Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség elnöke célul tűzte ki, hogy három éven belül megjelenjenek hidrogénhajtású vonatok a vasúttársaságnál és hidrogénhajtású autóbuszok a Volánnál.

A miniszter szerint a kormány nyitott minden, az új típusú energiaforrások felhasználásával kapcsolatos párbeszédre.

Forrás: MTI

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Csizmás Kond: mert ök is akkora seggfejek mint te!
rücsü41
..és amikkor Lázár felébredt az álmodozásából látta, hogy a bilibe ért a keze!
nejlontacskó
Jani, valld csak be, de őszintén, anyád már három éve, hidrogénhajtású Csepel kerékpárral jár a CBA-ba!
A vonalakat képtelenek vagytok, normálisan karbantartani, de három éven belül, a MÁV lesz a világ legkorszerűbb vasútja!
A Marson mikor kezditek, az autópályahálózat kiépítését?
lusta
@nejlontacskó: Ha a zunió felszabídtja a nekünk járó pénzt, akkor a 35 éves autópálya koncessziót megfelelően kiterjesszük a Marsra is. LÖLŐ ERRE IS FELKÉSZÜLT, MINT LEGKIVÁLÓBB SZAKEMBER.
szép új világ
Ez a bejelentés a fideszeseknek és a 8 év alattiak értelmi szintjén lévőknek szólt. Ja, hogy a két csoport egy és ugyanaz - elnézést!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.