Véglegessé vált az ungvári magyar-ukrán külügyminiszteri találkozó időpontja, január 29. – tudatta Facebook-oldalán pénteken Szijjártó Péter.

Hivatalos: Szijjártó Péter találkozik az ukrán külügyminiszterrel, megvan az időpont
Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

A magyar külgazdasági és külügyminiszter beszámolt arról, hogy Athénból hazafelé ismét telefonon egyeztetett Andrij Jermákkal, az ukrán Elnöki Hivatal vezetőjével a két ország közötti kapcsolatok legfontosabb kérdéseiről, és ez az egyeztetés az immár január 29-ére véglegesített ungvári személyes találkozó előkészítésének jegyében telt.

A másfél hét múlva hétfőn tartandó tárgyalásra "az ukránok erős delegációval érkeznek", hiszen az Elnöki Hivatal vezetője mellett az ukrán külügyminiszter is ott lesz – írta Szijjártó Péter. Reményét fejezte ki, hogy a találkozón sikeresen végig tudják venni a legfontosabb kétoldalú kérdéseket, elsősorban a kárpátaljai magyar nemzeti közösség korábban elvett jogainak ügyét és a két ország közötti kapcsolatok hosszú távú jövőjét.

Forrás: MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Remélem viszi a Lavortól kapott kitüntetését is...
Béla333
Remélem viszi a Lavortól kapott kitüntetését is...
Clavigo
A Putris még mindig fosik elmenni ukrajnába,,talizni Zelenszkijjel ..?
Péter2
Legalább ennek az ostoba " nagyhomloknak " felvázolják , hogy mi történhet , ha megakasztják Ukrajnának szánt eus segélyeket ,mert így az oroszoknak segítenek, közelebb kerülhetnek a magyar határhoz , igaz egy részét már áthidalták a pénzügyit németek javaslatára . A kárpátaljai magyarokkal meg úgy lesz, mint a szlovákiai magyarokkal nem merték ficotól megkérdezni , hogy mikor akarják abba hagyni az ott élő magyarok vegzálását , és ellenük a gyűlölet keltést , de Kínába sem merték putyintól megkérdezni mikor akarja abbahagyni a terrort , már csak a kárpátaljai magyarokért is ! Szemét egy jobboldali banda , csak a propaganda zárt ajtók mögött , hogy utána azt hazudjanak amit csak akarnak .
zenebohóc
@KisTehen: Nagyobb gond az, hogy

"A civileknek fel kell készülniük az Oroszországgal való teljes háborúra a következő 20 évben – idézte a The Telegraph Rob Bauer tengernagyot, a NATO katonai tanácsának elnökét,..."

Ilyet kijelenteni?!
Béla333
A hülyemagyar maffiahívők azért szurkolnak Putyinnak, mert szeretnének magyar-orosz közös határt.
Szeretnék az orosz csapatoknak visszaadni a nálunk rothadó orosz laktanyákat, szeretnék, ha Putyinék őriznék a békét itt Magyarországon.
Más magyarázata nincs és nem is lehet az oroszoknak való szurkolásnak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.