Az eddig mindig háttérben maradó Nagy János szombaton átadott egy rendezvénycsarnokot. Nagy János 19 éve dolgozik Orbán Viktor mellett, de még mindig magázódnak. Ő kezeli a miniszterelnök levelezését és naptárját, az irodáját csak egy ajtó választja el a miniszterelnökétől. Nagy János tagadhatatlanul Orbán egyik legközelebbi munkatársa, mégis alig tudunk róla valamit. Egy ideje azonban színre lépett. Tavaly elindította saját Facebook-oldalát, az idén pedig már egy rendezvénycsarnok átadásán is beszédet mondott a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár.

A gyermek az első, egy családbarát országot építünk

– jelentette ki szombaton a dadi református egyházközség másfél milliárd forintból felépült torna- és rendezvénycsarnokának átadásán a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár.

Kilépett a színre Orbán ezeréves jobbkeze, aki a kormányfő minden titkát tudja, még a privát levelezését is ő szervezi

Nagy János Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár (b) átadja a dadi református egyházközség másfél milliárd forintból felépült torna- és rendezvénycsarnokának jelképes kulcsát az átadóünnepségen 2024. január 20-án. A beruházásra az egyházközség 1,4 milliárd forint állami támogatást kapott, csaknem 100 millió forintot pedig egyházi forrásokból fedeztek. MTI/Bodnár Boglárka

Nagy János hozzátette, miközben háborúk, szankciók, genderpropaganda árnyékában kell kitartani, a kormány azon dolgozik, miként tudja megvédeni a magyar családokat és a magyar gyermekeket.

Az sem mindegy, kikre bízzuk a gyermekek nevelését, oktatását. Kiemelten fontosnak tartjuk a történelmi egyházaink szerepét, amelyek felhívják a figyelmünket, hogy nemcsak kenyérrel él az ember, hanem Isten igéjével is

- jegyezte meg a politikus.

Szücs Attila, a gyülekezet presbiterének tájékoztatása szerint a sport- és rendezvénycsarnok alapterülete 1696 négyzetméter, és rendezvények esetén 615 fő befogadására képes.

A csarnokban egy 20-szor 40 méteres kézilabdapályát alakítottak ki, és létrehoztak egy multifunkcionális küzdőteret, ahol a többi között röplapda, atlétika, birkózás, vívás, futsal és teremkerékpározás gyakorolható.

A beruházásra az egyházközség 1,4 milliárd forint állami támogatást kapott, csaknem 100 millió forintot pedig egyházi forrásokból fedeztek. Az építkezést egy helyi vállalkozó végezte.

A Komárom-Esztergom vármegyei településen a református egyházközség tartja fenn a község művelődési házát és az általános iskolát is. Az oktatás jelenleg három telephelyen működik, ebből kettő az önkormányzattól bérelt ingatlan.

Kicsoda Nagy János?

„János a legnagyobb titkok tudója: percre pontosan ismeri Orbán napirendjét, kivel, mikor találkozik, hova megy, ő szervezi még a privát levelezését is” – így jellemezte Nagy Jánost a Hvg.hu 2012-es cikkében egy kormányzati forrás.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára, Orbán korábbi személyi titkára a cikk szerint a kormányfő majdnem minden tárgyalásán, szűk körű egyeztetésén részt vesz és jegyzetel. Még olyan találkozásokon is ott van, ahol a miniszterelnök mellett csak az ügyben illetékes miniszter vagy épp a gazdasági élet befolyásos vezetője van jelen. „Ő osztja be Viktor idejét, sokszor tőle tudja meg, mennyi ideje marad a magánéletére, családjára” – mondták a fiatal államtitkárról a Hvg.hu-nak.

Nagy János 2005-ben került az akkor ellenzékben politizáló Orbán mellé, és a kormányváltás után is követte. A Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkárt gyakran látni a miniszterelnök társaságában nyilvános szerepléseken, utazásokon, mégis alig tudunk róla valamit. A Telex egy tavalyi cikkében további részletekről számolt be az eddig háttérben meghúzódó Nagy Jánosról. 

Forrás: MTI, Telex, hvg.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
"A gyermek az első, egy családbarát országot építünk"

Akkor mesélj a Gazsiról...!!! Mostanában sokminden terjed a neten O1G fiáról...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Horizont
Államtitkár? nem! Személyi titkár vagyis mindenes, cseléd, lakáj. nem szólhat bele a nagyok dolgába de mindenről tud(hat) de ennek nincs jelentősége. Ő orbán kiszolgálója. Kövérségben versenyben vannak egymással. A cseléddel meg nem tegeződünk.
Ez a dagi 42 éves a felesége Balczó András lánya Balczó Laura, akit Navracsics mutatta be neki.
Béla333
"A gyermek az első, egy családbarát országot építünk"

Akkor mesélj a Gazsiról...!!! Mostanában sokminden terjed a neten O1G fiáról...
namihami
Ennyit képes 19 évnyi lapulás után összehozni?!?!?! Nem szakadt bele a hosszas fejtörésbe!
Persze, mint ajtónállói teljesítménye is jelzi (kézcsókolások, öltözködés, szájnyalszi, fészkelődés és társai), sok munkát vagy nagy erőfeszítést nem fordít a fizetéséért! Tény, nem is ő ég, hanem a Gazdája!
Nanya
@Horizont: Maradjunk abban ,hogy ez egy tróger jobbágy,akinek nincs önálló gondolata se.
Nanya
@namihami: 19 évig hallgatott,majd már beszélni is tud.
Csak nehogy kiessen az ablakon. Komcsiéknál az most a trend.
Lepényleső
Családbarát országot építenek,ahogy felmenő elődeik szocializmust? Abból sem lett semmi csak adóság,
ebből meg végképp nem várhatunk mást,- ez általuk a folytonosság,- miközben szerepük maradt; az uraság?
lampa laz
@Béla333: ...de még milyenek! Fel is tünt, h a dagin pénteken nem a piroskockás ing volt, hanem sötét szürke, sötét zakóval...???
Ditrich
@Béla333: Hú,arról nem lehet!!!
Ditrich
@lampa laz: A rózsaszín nyakkendő! Az igen! Na olyat senki nem mer fölvenni csak ő! És hogy milyen jól áll neki a buggyos gatyával! Hugo Boss sehol nem lenne mellette! Valódi divat diktátor! Csak nézett az Európai bizottság , még Robert Ficónak is tátva maradt a szája...Hiábava stílus maga az ember! Ennyi!
jáger laszló
Eddig sem hiányoltam
Ezután is simán mellőzném!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nanya
@lampa laz: A fekete öltöny jobban mutatna rajta ,főleg fekve.
lampa laz
@Nanya: Sokunknak ünnep nap lesz az, ha beteljesedik.
Qqberci
Mire is használja az ember a jobb kezét?...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.